01-11
Gezellige trip businessclubleden naar FC Schalke’04
Afbeelding: Foto-trip-naar-Schalke-Wolfburg

Op zaterdag 28 oktober vertrok om 10.30 uur een groep businessclubleden naar de wedstrijd FC Schalke’04 – VFL Wolfburg. Voorafgaand aan de wedstrijd werd in Bottrop een lunch geserveerd (Duitse schnitzel met patat) in het restaurant van Willi Lippens.

Oud international
Willi Lippens is geboren en getogen in Duitsland, hij had een Duitse moeder en een Nederlandse vader. Op zijn negende begon hij met voetballen bij de plaatselijke voetbalclub VFB Kleef. Op zijn achttiende, in 1965, vertrok hij naar Rot-Weiss Essen, waarmee hij in 1966 promoveerde naar de Bundesliga. Helmut Schön probeerde Lippens te nationaliseren voor het Duitse nationale elftal, maar de vader van Lippens, een Nederlander die in het Ruhrgebied opgroeide maar tijdens de Tweede Wereldoorlog het slachtoffer was van de Nazi-brutaliteiten, verhinderde dat. Vervolgens selecteerde toenmalige bondscoach František Fadrhonc Lippens voor het Nederlands Elftal. Lippens maakte voor Oranje zijn debuut in de basis van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg, op 24 februari 1971 en scoorde direct. Willi Lippens had de bijnaam “die Ente/ de Eend”, omdat hij een waggelend loopje had op het veld.

Quiz
Vanwege de bekende bijnaam van Willi Lippens had de organisatie een quiz over bijnamen van voetballers voorbereid en deze quiz werd onderweg naar Gelsenkirchen gespeeld en gewonnen door Dennis Wiggers, met een mooie prijs als beloning.

De Nordkurve
Na de lunch ging het richting de Veltins Arena, de thuishaven van Schalke’04 en voor de wedstrijd was er nog voldoende tijd voor het nuttigen van een heerlijk Veltins biertje bij het stadion. De wedstrijd zelf was helaas niet van een al te hoogstand niveau en eindigde in 1-1. Het stadion zat knettervol en de beleving van de supporters -met name op de beroemde Nordkurve- was zeer intens.

Na de wedstrijd werd door menigeen nog een bratwurst genuttigd en daarna werd in de bus onder het genot van een drankje de geslaagde dag nog gezellig geëvalueerd.

Deel dit bericht