04-02
Het spelregelcafé bij FC Winterswijk
Afbeelding: 2014-02-04 spelregelcafe

Hè scheids! Wat doe je nou ?!

Uitnodiging voor de spelers van de senioren zaterdag- en zondagteams en clubscheidsrechters voor het spelregelcafé bij FC Winterswijk op 17 februari 2014. Aanvang 20.00 uur.

Spelregels zijn nodig om een wedstrijd goed te laten verlopen, maar zitten we allemaal op één lijn? Kennen we de spelregels goed en begrijpen we de beslissing van de scheidsrechter? Een scheidsrechter moet de regels goed kennen. Geldt dit ook voor spelers?

Test je kennis bijvoorbeeld eens met de onderstaande spelsituaties:

Spelsituatie 1:
Tijdens de wedstrijd wordt er een penalty genomen, de keeper kan er niet bij maar de bal raakt de paal en kaatst terug het veld in. De speler die de penalty heeft genomen grijpt zijn kans en schiet de bal alsnog in het doel. Wat doet de scheidsrechter?

a) hij laat de strafschop over nemen
b) hij laat de strafschop overnemen en geeft de speler een waarschuwing
c) hij geeft een indirecte vrije trap aan verdedigende partij
d) hij kent een doelpunt toe

Spelsituatie 2:
Twee tegenstanders trappen tegelijk de bal, waarna deze terechtkomt bij een strafbaar buitenspel zijnde speler van de aanvallende partij. Deze benut zijn kans en schiet de bal in het doel. Wat beslist de scheidsrechter?

a) doelpunt toekennen
b) scheidsrechtersbal
c) hoekschop
d) buitenspel en doelpunt afkeuren

Weet jij het?

Het antwoord op spelsituatie 1 is c en bij spelsituatie 2 is dit d.
Had je beide goed? Denk je dat je er meer weet? We dagen je uit om te laten zien hoe goed jouw spelregelkennis is.
Misschien heb je zelf ook wel een vraag over een spelsituatie waar je graag een antwoord op krijgt. In het spelregelcafé krijg je hiervoor de gelegenheid.

Om je nog eens extra aan het denken te zetten, volgt hieronder nog een spelsituatie:
Kort voor het einde van een wedstrijd wil de keeper binnen zijn strafschopgebied de bal uittrappen. Hij stuitert de bal een paar keer en voordat hij de bal weer kan pakken heeft een tegenstander de bal weggetikt en schiet deze vervolgens in het doel. Wat beslist de scheidsrechter?

Het antwoord op deze spelsituatie hoor je bij het spelregelcafé op 17 februari bij FC Winterswijk. Opgeven voor het spelregelcafé kan bij Edwin Bollen via edwin.bollen@live.nl.

Deel dit bericht