21-04
Hidde Jurjus op bezoek bij Keepersschool FC Winterswijk
Afbeelding: Hidde Jurjus

Woensdag 17 april iets voor 18:30 uur bij FC Winterswijk, een tribune vol gespannen keepers en hun ouders, broertjes en zusjes. Hidde Jurjus, de keeper van de Graafschap komt om een keeperstraining bij te wonen en goede tips te geven.

Precies op tijd komt Hidde Jurjus samen met de keeperstrainers en Wim van Zeist het veld op. Wim van Zeist stelt Hidde voor en Hidde vertelt hoe zijn carriere tot nu toe gelopen is. Jorrick legt uit dat de gewone training en warming-up gaan beginnen. Hidde zal rondlopen voor tips en tricks.

De jongens en meisjes beginnen de bekende warming-up en Hidde kijkt toe, her en der staat Hidde even stil om te kijken wat er goed gaat of om eventueel een tip te geven. Na de warming-up worden de keepers in groepjes ingedeeld. Er staan drie goals klaar, daar worden verschillende oefeningen gedaan. Hidde loopt rond en staat veel stil om te kijken wat de jongens en meisjes doen. Uiteraard geeft hij goede uitleg om nog betere balbeheersing te krijgen.
Hij neemt voor iedereen ruim de tijd. Je ziet de keeprs stralen als Hidde bij ze staat om de oefening met ze te doen of om ze een schouderklopje te geven. Een erg leerzame avond.
Tijdens de training worden er uiteraard foto’s gemaakt, deze geweldige fotoreportage staat op de Facebook site "Fotoalbum over FC Winterswijk" (klik hier).

Na de training, die veel te snel voorbij gaat, gaat de hele groep met Hidde op de foto en is er ook nog tijd om apart met Hidde op de foto te gaan. Als klap op de vuurpijl krijgt iedereen een poster van de selectie van de Graafschap.

Een hele leuke avond wordt afgesloten. Wat een geweldige ervaring voor de keepers. Hidde Jurjus en FC Winterswijk bedankt!

De moeder van Pepijn Braam, keeper van JO9-1

Deel dit bericht