21-02
Inschrijving UEFA C/UEFA C Youth open
Afbeelding: KNVB Logo Oranje

Beste leden,

De inschrijving voor de opleiding UEFA C en UEFA C Youth seizoen 2019-2020 gaat op maandag 4 maart 2019 rond 12.00 uur open. De cursusaankondiging zal in de loop van volgende week, doch uiterlijk 1 maart a.s. naar alle veldvoetbalverenigingen worden gemaild.

Met deze mail willen wij de verenigingen wat meer tijd geven en daarmee de mogelijkheid bieden op 4 maart a.s. direct kandidaten in te laten schrijven. Het verzoek is dan ook deze mail door te sturen naar de contactpersonen binnen uw vereniging die zich bezighouden met de ontwikkeling en opleiding van het technisch kader (Hoofd Opleidingen, Technisch Jeugdcoördinator, Technische Commissie etc.).

Hieronder een aantal opmerkingen/feiten, waar de vereniging rekening mee dient te houden bij de benadering/aanmelding van mogelijke kandidaten.

Toelatingseisen
Voordat kandidaten worden toegelaten tot de opleiding moet de toelatingstest met een positief resultaat behaald zijn. Deelname aan de toelatingstest staat open voor kandidaten als deze voldoen aan de onderstaande toelatingseisen:

Tenminste 18 jaar bij aanvang van de opleiding en;
Minimaal twee seizoenen hebben gespeeld in een standaardteam senioren, reserve 2e klasse senioren (of hoger), 3e divisie O19-junioren (of hoger) of in een (jeugd)vrouwenteam 2e klasse (of hoger) of;
De opleiding Pupillen- of Juniorentrainer of de Basismodule JVTC met succes heeft gevolgd en afgerond.

Ervaring als hoofdtrainer-coach van een jeugdteam, bij voorkeur O13 of hoger, is een preĢ.

Toelatingstest
Het doel van de toelatingstest is om te beoordelen of een kandidaat opleidbaar is. Er wordt bekeken in hoeverre men:
- in staat is het voetballen op voldoende niveau te lezen.
- bereid is kritisch naar eigen handelen te kijken.
- bewust is van de (studie)belasting van de opleiding.

De toelatingstest bestaat uit het observeren van videobeelden van (een deel van) een wedstrijd. Naar aanleiding hiervan vindt er een voetbalgesprek plaats met een toegewezen KNVB docent.

De toelatingstest vindt plaats in de periode van maandag 6 mei 2019 tm vrijdag 28 juni 2019. Na de inschrijving ontvangt de deelnemer een uitnodiging voor de toelatingstest, waarin hij/zij verdere uitleg ontvangt.

Inschrijving
Kandidaten kunnen inschrijven wanneer zij voldoen aan de toelatingseisen. Om in te kunnen schrijven dient men lid te zijn van de KNVB. Dit betekent dat kandidaten een relatiecode moeten hebben en dat zij geregistreerd staan als bondslid. De verwachting is dat de opleidingen snel vol zullen zitten. Dus wees er op tijd bij want vol = vol!

In de cursusaankondiging van volgende week zal meer specifieke informatie staan waaronder; cursusgeld en de inschrijfprocedure.

Indien er vanuit de jeugd belangstelling voor is, kun je contact opnemen met Rob Klein Langenhorst. En vanuit de senioren met Hans Kranen.

Deel dit bericht