04-01
Introductie Meiden Vrouwen Voetbal Achterhoek (MVVA)
Afbeelding: fcwinterswijk_meisjes_voetbal

De tijd dat voetbal alleen iets voor mannen was, is eigenlijk al lang verleden tijd. Het aantal voetballende meiden en vrouwen stijgt al jaren, ook in de Achterhoek! Veel clubs in de Achterhoek hebben het meiden- en vrouwenvoetbal omarmt en dat is een mooie ontwikkeling. De toestroom van vrouwelijke leden is een enorme kans voor verenigingen, maar hoe zorg je er als club voor dat iedere voetbalster op haar eigen niveau kan voetballen? Hoe zorg je er als club voor dat een talent genoeg uitdagingen krijgt? Met circa 5500 voetballende meiden- en vrouwen is het eigenlijk 'gek' dat er geen doorgroeimogelijkheden zijn voor voetbaltalenten in de Achterhoek. Tijd om hier verandering in te brengen! Om talentvolle meiden uit de Achterhoek ontwikkelingsmogelijkheden te bieden is MVVA in 2019 opgericht met als doel om het meiden- en vrouwenvoetbal in de Achterhoek kwalitatief te laten groeien. MVVA is een professionele talentenacademie voor meiden, waar talentvolle amateurspeelsters trainen, wedstrijden en toernooien spelen op hoog niveau.

Het uiteindelijke doel is om een volwaardige vrouwen Eredivisieclub in de Achterhoek van de grond te krijgen.

Na de Kick-Off in het Business-home van de Graafschap vond op 21 december jl de eerste selectie dag van MVVA plaats op het trainingscomplex van de Graafschap. 80 Speelsters en 4 keepster kregen diverse voetbalvormen voorgeschoteld, terwijl ze daarbij tevens gescout werden.

Ook vanuit FC Winterswijk waren 4 speelsters met geboortejaar 2007 opgegeven. Na een lange en pittige dag kregen ze medegedeeld dat in de week van 30 december het verlossende bericht zou komen vanuit MVVA welke speelsters voor de definitieve selectie van 23 speelsters en 2 keepster in aanmerkingen komen.  Spanning alom dus bij onze meiden. 

Vanuit FC Winterswijk is Madelon Eekelder van onze JO13-3g toegelaten tot deze unieke selectie en gaat vanaf eind januari op de vrijdagavonden extra trainingen volgen om nog beter te worden. We hopen dat door dit prachtige resultaat nog meer meiden uitgedaagd worden om bij FC Winterswijk te komen voetballen. FC Winterswijk is in elke geval hartstikke trots en wij willen Madelon van harte feliciteren met deze nieuwe uitdaging. Veel plezier en succes!

Deel dit bericht