23-01
JO15-3 kampioen
Afbeelding: 2018-01-20 JO15-3 kampioen

FC Winterswijk JO15-3 overtuigend naar kampioenschap

Een kampioenswedstrijd om van te smullen …. de nummer 2 (FC Winterswijk JO15-3) tegen de nummer 3 (VVG ’25 JO15-1). De winnaar wordt kampioen en bij een gelijkspel is de huidige nummer 1 (MvR JO15-1) kampioen.

Het strijdplan voor FCW was duidelijk, er moest gewonnen worden dus vol op de aanval! Net zoals alle andere wedstrijden werd er vanaf de eerste minuut volop druk gezet op de tegenstander. Hier had de tegenstander het erg moeilijk mee en kon soms moeilijk onder de druk vandaan komen, zodat ze noodgedwongen vaak de lange bal moesten spelen. Bijna alle lange ballen werden gewonnen door onze verdedigers Mathijs, Sebastiaan, Lucas, Job en Tim, en van hieruit konden wij prima voetballen.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam FCW steeds beter in het spel en de aanvallen werden steeds gevaarlijker.  Buitenspelers Cas en Milan B  gingen steeds vaker hun backs voorbij en de voorzetten gingen rakelings voorbij de goal. In de 20 minuut was het Cas die met een individuele actie 2 verdedigers aan de kant zette en de bal prachtig in de goal schoot: 1-0.

Dat VVG ’25 kwaliteiten had kon je zien in de 23e minuut toen hun sterke spits tussen 2 verdedigers door glipte en op de rand 16 gevloerd werd, vrije bal. Deze vrije bal werd keurig in de rechter bovenhoek geschoten en de stand was weer gelijk: 1-1.

Vanaf dat moment was FCW duidelijk beter en werd er nog meer naar voren gespeeld en kreeg VVG '25 in de eerste helft geen enkele kans meer. In de 30 minuut was het de sluwe spits Sem de V die prachtig wegdraaide bij zijn directe man en genadeloos de bal in de lange hoek schoot: 2-1. En FCW bleef door drukken, via de middenvelders Noah, Sem W, Jip en Maurice werd de ene na de andere mooie aanval opgezet, uit één van deze mooie aanvallen werd Milan B gevloerd op de punt van de 16 meter, vrije bal. Zoals besproken werd de bal door Maurice super strak op de goal gedraaid en was het Jip die de bal fantastisch inkopte: 3-1. Tevens de ruststand!

In de 2e helft was het beeld niet veel anders, FCW dat veel op de helft van VVG '25 voetbalde. In de 42e minuut kwam de genadeklap. Een indraaiende cornerbal werd slecht verwerkt door VVG '25 en daar was nummer 2 voor spits Sem de V, die tussen een wirwar van benen de 4-1 scoorde.

Complimenten voor VVG '25 dat het ondanks een ruime achterstand toch erin bleef geloven, want in de 60e minuut hadden ze nog een hard schot onderin de hoek, maar gelukkig kon Mark de bal nog net uit de goal tikken en bleef de stand hetzelfde. De laatste 10 minuten was het geloof weg bij VVG '25 en had FC Winterswijk nog veel vaker kunnen scoren. Maar het bleef 4-1 in deze af en toe harde maar wel sportieve wedstrijd en het kampioenschap is ook meer dan terecht voor dit zeer sterke FC Winterswijk JO15-3.

Na de winterstop gaan deze jongens spelen in de 1e Klasse. Dat is voor deze talentvolle groep die getraind worden door de 1e en 2e selectiespelers Daniel, Lenn, Stan, Ruben en Bram een hele mooie uitdaging.

FC Winterswijk JO15-3, gefeliciteerd met dit prachtige kampioenschap en veel succes in de 1e klasse !!!!

Deel dit bericht