15-05
JO19-1 gaat op voor tweede kampioenschap
Afbeelding: jo19-1-9823

De JO19-1 probeert zaterdag het tweede kampioenschap van dit seizoen binnen te slepen. Het team van trainer Harald Drost, dat in fase 2 de titel in de hoofdklasse pakte, heeft echter de kansen niet in eigen hand maar is afhankelijk van naaste concurrent  FC Zutphen.

Die ploeg heeft evenveel punten als de JO19-1 (25) maar beschikt over een beter doelsaldo (plus drie). Als FC Zutphen zaterdag de uitwedstrijd tegen AZSV/AD'69 wint, moeten de spelers van Drost in Hengelo BWO, dat een punt minder heeft en dus ook nog in de race voor de titel is, verslaan en daarbij het verschil in doelsaldo goedmaken. Bij een gelijkspel van FC Zutphen volstaat een zege en maakt het niet uit hoe hoog die uitvalt. Als FC Zutphen verliest, heeft de JO19-1 in Hengelo al aan een punt genoeg om zich kampioen te mogen noemen. Groot voordeel voor de JO19-1 is dat voor de aftrap in Hengelo bekend is hoe het FC Zutphen tegen AZSV/AD'69 is vergaan. Die teams trappen namelijk al om 12.45 uur af.

Omdat de uitwedstrijd tegen BWO dus heel belangrijk is, reist de JO19-1 niet met auto's naar Hengelo maar met een bus van Weltenbummler uit Vreden. In die bus is ook plaats voor ouders, grootouders en andere belangstellenden die het team op sportpark De Noork aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo willen ondersteunen. Supporters die met de bus meewillen, kunnen zich opgeven bij Bart Kraan, leider van de JO19-1 (telefoon/app: 06-51807938 of mail: KraanBart@hotmail.com). De kosten voor de mensen die het team willen aanmoedigen, bedragen tien euro. voor vertrek te betalen. 

In principe kan iedereen met de bus mee maar er wordt voorrang gegeven aan ouders en andere directe familieleden als de bus vol zit. 

Deel dit bericht