19-05
JO19-1 grijpt naast tweede kampioenschap
Afbeelding: jo19-1-9823

De JO19-1 is er zaterdag 18 mei niet in geslaagd het tweede kampioenschap van dit seizoen binnen te slepen. De formatie van trainer Harald Drost, die in fase 2 de titel in de hoofdklasse pakte en zo promoveerde naar de vierde divisie, zag naaste concurrent FC Zutphen met 3-4 van AZSV/AD'69 winnen en ging zelf op sportpark De Noork in Hengelo hard onderuit tegen BWO: 7-3.

Zodoende werd FC Zutphen kampioen. Door het resultaat van afgelopen zaterdag werd BWO tweede en onze JO19-1 derde. Hierdoor komt de ploeg van trainer Drost volgend seizoen weer in de hoofdklasse uit. Omdat de competitieopzet voor de voetbaljaargang 2024-2025 gewijzigd is en voor de amateurs slechts de vijfde en zesde divisie resteren, plaatsen alleen de kampioenen van de vierde divisie van dit seizoen zich voor divisie 6. Daardoor speelt FC Zutphen volgend seizoen weer op divisieniveau, de overige ploegen uit de vierde divisie komen uit in de hoofdklasse.

Voor aanvang van het duel in Hengelo was de taak van de JO19-1 duidelijk. Omdat FC Zutphen in Aalten in een bizar duel (drie penalty's voor de latere kampioen en een rode kaart voor AZSV/AD'69) met een goal verschil won, moest het team van trainer Drost BWO met vijf goals verschil verslaan. Die opgave was te veel gevraagd voor de JO19-1, die al na drie minuten een klap van jewelste moet incasseren toen de arbiter na een ingreep van Laurens Lievers BWO een onterechte penalty gaf. De thuisclub, die voor aanvang van het duel in Aalten nog titelkansen had maar door de zege van FC Zutphen om des keizers baard speelde, pakte dat cadeautje maar al te graag uit (1-0). Na ruim twintig minuten maakte BWO er  2-0 van. Nog voor rust werd het 2-1 door Justus de Boer, die even daarvoor een goal zag worden afgekeurd wegens buitenspel.

Even gloorde er hoop maar op slag van rust werd het 3-1. Meteen na rust profiteerde de thuisclub van twee fouten aan de kant van de JO19-1 (4-1 en 5-1) en was het duel gelopen. De arbiter bestrafte een tackle van Take van der Meer met een strafschop, die feilloos werd benut waar het ook nog 7-1 werd. In de slotfase gaf de ingevallen JO17-1-speler Chidi Ebbers met twee prachtige treffers de score een iets dragelijker aanzien: 7-3. 

Deel dit bericht