11-12
JO19-1 wint ook laatste duel fase 2 en promoveert naar vierde divisie
Afbeelding: icoon_zeg-het-voort

De JO19-1 heeft zaterdag 9 december ook de laatste wedstrijd van fase 2 gewonnen. Op een koud en winderig sportpark Rupertserve in Hengevelde was de ploeg, die woensdag 6 december zonder te spelen dankzij een nederlaag van naaste concurrent Achilles'12 kampioen van de hoofdklasse A werd, met 0-5 te sterk voor WWV'34. Bij rust was het al 0-3 dankzij goals van Joris Weerkamp, Lenn Ebbers en Tanda Ebbers. In het tweed bedrijf scoorde Lenn Ebbers opnieuw en trof ook Justus de Boer doel.

Door de zege op WWV'34 sloot de JO19-1 fase 2 af met het maximaal aantal punten van 21 en promoveert de ploeg naar de vierde divisie. Dat werd zaterdag na het laatste fluitsignaal even kort op het veld bejubeld, waarna spelers, stafleden en de aanwezige supporters terugreden naar sportpark Jaspers om daar in de kantine pas echt goed feest te vieren. FC Winterswijk-voorzitter Arnold van der Meer sprak spelers en staf kort toe. Hij roemde de prestaties van het team. ''Jullie hebben een uitstekende fase 2 gedraaid'', aldus Van der Meer, die vervolgens spelers en staf leden een medaille gaf en hen namens het bestuur op een drankje en een hapje trakteerde.

Een drankje was er ook van Erik Slotboom van hoofdsponsor BRM Lasers van de JO19-1. Slotboom had in Hengevelde de regen en de kou getrotseerd om de JO19-1 te zien voetballen, wat de staf van het team en Van der Meer zeer op prijs stelden. Spelers, staf, de meegereisde supporters en de nog aanwezige spelers van andere teams maakten er vervolgens een gezellige boel van. Naderhand verkasten de spelers van de JO19-1 naar het huis van een van hen en werd het succes nog tot in de vroege uurtjes van de volgende morgen gevierd.

 

Deel dit bericht