21-03
Kingspan Insulation sponsort internationaal G-voetbaltoernooi FC Winterswijk
Afbeelding: 20180320_Uitreiking-cheque-Kingspan

Kingspan Insulation, producent van hoogwaardige isolatiematerialen en oplossingen voor gebouwen, sponsort het internationale voetbaltoernooi voor G-teams dat FC Winterswijk van 1 tot en met 3 juni 2018 houdt. Het G-team van deze vereniging bestaat dit jaar twintig jaar en organiseert het toernooi om dit te vieren. Op initiatief van Henry Wiggers van Kingspan Insulation is er besloten een cheque ter waarde van €2.000,- te overhandigen aan de spits van FC Winterswijk G1, Cornelis Corbet, ten behoeve van het toernooi.

FC Winterswijk introduceerde 20 jaar geleden G-voetbal; voetbal voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ter gelegenheid van deze verjaardag wordt het toernooi in juni georganiseerd en kunnen de Winterswijkse sporters hun internationale tegenstanders ontvangen op sportpark Jaspers. Aan het meerdaags voetbaltoernooi doen teams uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland mee.

Cornelis Corbet legt uit: “De G in de naam G-voetbal slaat niet op ‘gehandicapten’, zoals over het algemeen wordt verondersteld. Voordat de G-categorie er was, liep de indeling van de voetbalcategorieën tot en met F, de aanduiding voor de jongste groep voetballers. Toen er een nieuwe categorie bij kwam, kreeg deze categorie automatisch op volgorde van het alfabet de letter G.”

Chantal Heuvelman, senior marketeer bij Kingspan Insulation, vervolgt: “Het uitgangspunt bij G-voetbal is dat niemand buitenspel staat en iedereen moet kunnen genieten van de sport. Dat is precies waar Kingspan Insulation ook voor staat. Een samenleving waarin voor iedereen plek is en iedereen op zijn of haar eigen manier kan meedoen. Daarom dragen wij graag ons steentje bij aan dit mooie en feestelijke toernooi.”

Over G-voetbal
De KNVB biedt sinds 1984 een competitie aan voor verenigingen met G-voetbal. In 2005 startte de KNVB zelfs de eerste competitie ter wereld voor jeugdige G-voetballers. Op dit moment wordt er bij 356 Nederlandse clubs door ruim 400 teams competitie gespeeld.

Over Kingspan Insulation
Kingspan Insulation – onderdeel van de Kingspan Group – is marktleider op het gebied van isolatie. Het bedrijf voorziet klanten in de bouwsector van (advies over) hoogwaardige hardschuim isolatie. Met een focus op innovatie, duurzaamheid, veiligheid en meer ruimte voor design en inspiratie draagt het bedrijf bij aan toekomstbestendig bouwen en renoveren.

Deel dit bericht