24-03
Mini's helpen FC Winterswijk 1 (zon) aan overwinning
Afbeelding: _MG_7453

Afgelopen zondag waren het de Mini's (4, 5, 6 jaar) die een voorwedstrijd van FC Winterswijk 1 mochten voetballen. Omdat de kleinste voetballers van FC Winterswijk iedere maand om de "Obbink Cup" voetballen, was nu besloten om dit ook als voorwedstrijd / toernooi te organiseren.

De kinderen kregen weer het prachtige tenue van onze sponsor Obbink aan en werden verdeeld in 6 teams en mochten 5 wedstrijden voetballen. Bij de opkomst van het hoofdveld werden de kinderen onder de tune van de Champions League 1 voor 1 voorgesteld aan het publiek.

Eindelijk mochten de jongens en meisjes hun voetbalkunsten laten zien. En wat een enorme beleving hebben die kinderen toch, de één schiet al als een profvoetballer, de ander zit met zijn noppen vast in de net van het goaltje en er zijn kinderen die al echt goed kunnen dribbelen met de bal, een ander juicht alsof hij zojuist de Champions League heeft gewonnen. Maar alle kinderen vlogen erin alsof hun leven er vanaf hing, harde duels, mooie kopballen en prachtige doelpunten waren deze middag regelmatig te zien.

Tussendoor kregen de jongens en meisjes ranja om even weer bij te komen van alle inspanningen. Misschien hadden we voor de ouders ook wat ranja moeten regelen want ook voor hun was de spanning soms om te snijden, de Ahhhh’s en Oeeeee’s klonken vaak over de velden van ons sportpark. Na het fantastische toernooi kregen de kinderen lekker een ijsje en konden ze kijken naar de warming-up van ons eerste elftal.

Om 13.55 uur was het zover en konden de kinderen samen met FC Winterswijk 1 en DVC '26 1  het veld oplopen. Onder luid applaus mochten de kinderen terugrennen naar hun ouders en konden ze genieten van FC Winterswijk 1. Mede door de enorme bezieling en beleving die de kinderen hebben getoond tijdens hun toernooi waren de spelers van ons eerste elftal zo geïnspireerd dat ze de 3 punten in Winterswijk konden houden.

De Mini's trainen iedere woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Als uw zoon of dochter een keer wilt meedoen kom dan gewoon op de woensdagmiddag naar Sportpark Jaspers!! Of neem contact op met Mini F-coördinator Peter Pullens (peterpullens@lijbrandt.nl).

_MG_7460
_MG_7463
_MG_7466
_MG_7471
_MG_7472
_MG_7473
_MG_9009
_MG_9019
_MG_9186
_MG_9192
Deel dit bericht