07-12
Nieuwe editie Winterswijkse Playbackshow
Afbeelding: Logo PBS

Op 20 december organiseert FC Winterswijk een nieuwe editie van de jaarlijks terugkerende Winterswijkse Playbackshow. In Theater De Storm zullen leden van de verschillende sportverenigingen uit Winterswijk wederom de strijd met elkaar aangaan om te bepalen wie zich een jaar lang de beste mag noemen.

Ondanks het feit dat er vanwege de twee fusieclubs minder voetbalclubs zijn, heeft de organisatie van de jaarlijkse winterswijkse Playbackshow een oplossing gevonden om het programma toch net zo aantrekkelijk als altijd te houden.  “Vorig jaar was er een samenwerking met de Vereniging Volksfeest vanwege hun 125-jarig bestaan, toen is ook besloten dat we vanwege de fusies de playbackshow voor alle winterswijkse sportverenigingen gaan houden en niet meer alleen voor de voetbalclubs.” legt Jeroen Dimmendaal, een van de organisatoren, uit. “Alle sportverenigingen die zich hebben aangemeld kunnen vervolgens maximaal twee teams afvaardigen. Mocht er nog een sportvereniging mee willen doen, dan kunnen zij contact opnemen met de organisatie.”

Naast de eer en het feit dat de winnende act zich een jaar lang de beste van Winterswijk mag noemen, zit er ook nog een prijs voor de vereniging aan vast. “Voor de nummers een, twee, drie en de winnaar van de publieksprijs ligt een cheque klaar voor de jeugdafdeling van de betreffende club. De winnaar krijgt een cheque van € 200, de nummer twee € 150 en aan de nummer drie en de publieksprijs is een cheque van € 75 verbonden. Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen, de deelnemers worden achter de schermen behandeld als echte artiesten. Voor hen is alles tot in de puntjes geregeld.” vertelt Dimmendaal.

De winnaar zal net als voorgaande jaren door een vakkundige jury gekozen worden aan de hand van verschillende punten. “Alle acts zullen worden beoordeeld door onze vakkundige jury onder leiding van Raymond Ubbink, door de jaren heen heeft hij een schat van ervaring opgebouwd. Enkele punten waarop de acts beoordeeld zullen worden zijn; keuze van het nummer, presentatie, het kennen van de tekst en synchroon playbacken en natuurlijk de amusementswaarde van de act.” zegt Dimmendaal. “Vrijdagavond voorafgaande aan de Playbackshow zal de organisatie een live te volgen loting houden, hiermee wordt bepaald welke act op welk moment van de avond mag performen.”

Voor meer informatie of voor opgave van een sportvereniging kan er contact opgenomen worden met de organisatie via playbackshow-winterswijk@hotmail.com

De loting zal vrijdagavond 19 december live te volgen zijn via www.facebook.com/pages/de-playbackshow-van-winterswijk

(Bron: Achterhoek Nieuws)

Deel dit bericht