12-07
Opnieuw zomeravondvoetbal jeugd in Winterswijk
Afbeelding: fcwinterswijk_let_op

De maand juli staat bij de voetbalverenigingen FC Trias en FC Winterswijk in het teken van rust voor de vrijwilligers. Een druk seizoen waarin dag in, dag uit groepen vrijwilligers in de weer zijn om de accommodaties in conditie te houden. De competities en trainingen liggen stil, dus ook een moment om het complex te sluiten.
Dit betekent ook dat de jeugd niet de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van de velden, "de hekken zijn dicht".
In het voorjaar hebben beide besturen van de Winterswijkse voetbalclubs elkaar weer opgezocht om dit thema te bespreken. Een hele korte conclusie werd getrokken, wij willen de jeugd uit Winterswijk wel laten voetballen op onze complexen.

Het succes uit 2021, toen de velden ook gesloten waren, werd opgepakt en besloten om opnieuw de hekken te openen voor de voetballende jeugd. En zodoende gaan in de maand juli de hekken op 4 avonden open om de jeugd te laten voetballen op de velden. 
Op 5 en 19 juli zullen de velden bij FC Trias geopend worden, op 12 en 26 juli zullen dit de velden bij FC Winterswijk zijn. Van 18.30 tot uiterlijk 21.30uur is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de velden. Hiervoor kunnen doeltjes gepakt worden die nadien opgeruimd moeten worden. 

Om deze openstelling mogelijk te maken zijn er voor deze avonden een aantal vrijwilligers bereid gevonden om een oogje in het zeil te houden, waarvoor we zeer dankbaar zijn.  Wij gaan ervan uit dat de aanwezige jeugd die gaan voetballen nadien helpen met opruimen en zorgen voor schone sportcomplexen. Mochten er nog mensen zijn die willen helpen als toezichthouder, dan zijn ze van harte welkom.

Vanuit de Gemeente Winterswijk wordt nog gekeken of de buurtsportcoaches hierin een rol kunnen betekenen. Definitieve reactie daar wachten wij nog op.

Deel dit bericht