16-10
Paul Toebes in race voor Clubheld 2017
Afbeelding: Paul Toebes

Hij heeft een lichamelijke beperking, waardoor hij wat moeilijk loopt. Desondanks zet Paul Toebes zich voor de volle honderd procent in voor FC Winterswijk, reden voor een tot dusver anoniem gebleven persoon om hem te nomineren voor de prijs Clubheld 2017. Een beloning die hij ons inziens ten volle verdient maar niet krijgt tenzij er via de site www.clubheld2017.nl massaal op hem wordt gestemd.

Paul is aan zijn derde seizoen bezig als assistent-trainer van onze JO13-1, eerst onder Wim van Zeist (nu hoofd jeugdopleiding) en nu al weer voor het tweede jaar onder Martijn Meerdink voor wie hij een enorme steun is. Paul assisteert Martijn maandag tijdens de training en fungeert zaterdag als een van zijn rechterhanden door te helpen bij de warming up, soms ook door de keeper in te schieten, en tijdens de wedstrijden op aanwijzing van Martijn notities te maken die hij tijdens de rust gebruikt voor zijn tactisch praatje. Paul wil graag beter worden als trainer en is dan ook vast van plan om de cursus Jeugd Voetbal Trainer te gaan volgen. Hij volgt al lessen EHBO en fungeert dan ook als onze verzorger. Paul weet precies wat hij bij blessures moet doen, hetgeen we hebben kunnen zien tijdens de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte. Bij een 2-1 tussenstand raakte Lenn Ebbers aan een van zijn enkels geblesseerd, maar na te zijn behandeld door Paul liep hij weer als een kieviet en scoorde hij vlak na te zijn opgelapt op schitterende wijze de bevrijdende derde treffer.

Paul begon zijn loopbaan als speler van het G-team van vv Winterwijk, dat na de fusie met WVC en SKVW in 2013 deel ging uitmaken van FC Winterswijk. Hij speelde maar liefst zeventien jaar in dat team, waarvan hij al die tijd aanvoerder was. Hij stopte met zelf voetballen om zich volledig te kunnen storten op zijn functie als assistent-trainer van ons team, maar is nog altijd volop betrokken bij zijn oude maatjes. Want hij is met Max Le Roux, een van de andere assistenten van Martijn bij de JO13-1, trainer van het G-team.

Tenslotte hebben de prestaties van het eerste zondagteam van onze vereniging de volle aandacht van Paul. Hij zit bij vrijwel elke thuiswedstrijd op de tribune van sportpark Jaspers. En als het echt ergens om gaat, schuwt hij ook een reisje naar andere plaatsen niet om het team aan het werk te zien. Zo bezocht hij andere leden van de staf van de JO13-1 onder het motto 'Toppers on Tour' de nacompetitiewedstrijden van zondag 1 tegen Luctor et Ermergo in Almelo en TVC'26 in Tubbergen.

Kortom, er zijn meer dan voldoende redenen om op Paul te stemmen. Er kan nog tot het einde van deze maand op Paul worden gestemd via de website www.clubheld2017.nl. Moeilijk is dat absoluut niet. Eerst je postcode invullen, op volgend drukken, de naam van de vereniging invoeren of bij gemeentes voor Winterswijk kiezen, Paul Toebes aanvinken en je gegevens invullen. Wel kiezen voor Paul met een hoofdletter P en Toebes met een hoofdletter T en dus niet paul toebes met kleine letters want dan loop je het risico dat je stem verloren gaat. Wel graag even je stem bevestigen met een linkje dat je via de mail krijgt toegestuurd.

Max Le Roux en Bart Kraan

Deel dit bericht