21-03
Samenwerking MVVA en FC Winterswijk
Afbeelding: 21032023mvva1 (1)

Sinds de oprichting van MVVA in 2019 heeft FC Winterswijk een samenwerking met MVVA.

Talentenacademie MVVA werkt samen met veel amateurverenigingen uit de regio. Met deze partnerschappen wordt invulling gegeven aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in de Achterhoek. Vrouwenvoetbal is momenteel de snelst groeiende teamsport in Nederland. Met circa 5500 voetballende meiden en vrouwen in de Achterhoek was het eigenlijk ‘gek’ dat er geen faciliteiten werden geboden voor vrouwelijke talenten, met als doel om talentvolle meiden in de Achterhoek te kunnen behouden.

Plezier staat voorop! Veel getalenteerde meiden spelen tussen de jongens. Het plezier in de kleedkamer maken zij niet mee. Voor de meiden is het leuk om óók samen met meiden te kunnen trainen en plezier te kunnen maken.

MVVA heeft ervoor gekozen om de opleidingsstructuur van onderuit op te bouwen. Vanaf januari 2020 is er gestart met een MO13. Meiden blijven bij de eigen club voetballen en volgen daarnaast extra trainingen bij MVVA. Dit zijn uitdagende trainingen, omdat er gebruik wordt gemaakt van onder andere smartgoals, techniektrainingen en video-analyse etc. De trainingen vinden plaats op de Bezelhorst. Met behulp van een jaarplan, goede communicatie en aandacht voor het individu dragen ze bij aan de ontwikkeling van een talent. Na de start met de MO13 is er elk seizoen een team aan de onderkant ingestroomd. Op dit moment zijn er 4 teams namelijk, MO13, MO14, MO15 en MO16.

Vanuit FC Winterswijk voetballen er op dit moment 2 talenten bij MVVA.

Madelon Eekelder is als talent gescout in december 2019 en in januari 2020 is het contract getekend. Zij maakte deel uit van de 1e groep en begon in de MO13. Inmiddels is ze doorgegroeid tot MO16 en voetballen zij onder de naam MVVA – de Graafschap in de jongenscompetitie. Dit betekend dat Madelon 4x in de week traint en wedstrijden voetbalt bij MVVA - de Graafschap en niet meer actief is bij een team van FC Winterswijk.

Pleun Horsting speelt bij MVVA in de MO14. Zij traint 1x in de week bij MVVA en bij FC Winterswijk traint en voetbalt zij in de JO13-1.

Wij wensen Madelon en Pleun heel veel succes en vooral plezier bij MVVA!

Namens FC Winterswijk hopen we in de toekomst nog meer talenten de kans te kunnen geven om aan te sluiten bij de talentenacademie van MVVA.

21032023mvva1 (2)
21032023mvva1 (3)
Deel dit bericht