21-08
Scheidsrechters gezocht
Afbeelding: fcwinterswijk_gezocht

Beste FC Winterswijkers.

Binnenkort zal voor velen van jullie de bal weer gaan rollen. En het aantal teams dat op zondag gaat spelen, bedraagt 13 seniorenteams. Een prachtig aantal.

De K.N.V.B. zal scheidsrechters aanwijzen voor de teams die niet recreatief spelen en dat betreft FC Winterswijk 1, 2 en 3 op de zondag. Wat er overblijft is recreatief, 4 tot en met 13. Dus 10 teams.

Al deze teams verwachten dat ze via de Winterswijkse Voetbal Federatie een scheidsrechter aangewezen krijgen en als dat lukt, is het geweldig. Als de K.N.V.B. de competitie een beetje redelijk indeelt per vereniging, dan zou FC Winterswijk dus elke zondag 5 scheidsrechters geleverd krijgen. Maar hier wringt de schoen. FC Winterswijk zou dan ook 5 scheidsrechters aan de Federatie dienen te leveren en dat is al jaren een probleem.

Op dit moment fluiten alleen Erwin Wiggers en Hans Jager namens FC Winterswijk voor de Federatie. Jeroen Stortelers, die voor de v.v. Vosseveld floot komt daarbij, maar niet wekelijks. Dit houdt in dat er wekelijks 2 á 3 wedstrijden niet geleid zullen worden door een Federatiescheidsrechter en de betreffende teams daar zelf voor moeten zorgen. Vorig seizoen heb ik dit ook al aangegeven, maar door wat voor oorzaak dan ook blijkt er toch weinig animo te zijn om een wedstrijdje voor de Federatie te fluiten.

Ik hoop dat door dit schrijven zich een paar enthousiastelingen zich zullen melden, anders voorzie ik wekelijks een groot probleem. Afgelopen seizoen kon ik vanwege diverse lastminute afgelastingen vanwege corona toch nog bij een aantal wedstrijden een scheidsrechter leveren. Maar voor de komende competitie is dit nog maar de vraag. De hoogst spelende teams zullen waar mogelijk worden voorzien van een scheidsrechter, maar ik vrees voor de teams in de zevende klasse. Dus, interesse!!! Meldt u zich bij FC Winterswijk of bij mij. Ondanks alles wens ik allen een fijn en sportief voetbal seizoen.

Groetjes,

Jan Elferink.

Afbeelding: fcwinterswijk_gezocht

Ook dit jaar hebben we weer veel scheidsrechters nodig om de wedstrijden goed te leiden Met name voor de wedstrijden van de D-teams hebben we nog behoefte aan scheidsrechters.

Graag roep ik dan ook de junioren, senioren maar ook de dames op om je aan te melden. Dus heb je op zaterdagmorgen een keer tijd om te fluiten meld je aan bij Bryan Van Leeuwen (bryanvanleeuwen@live.nl). 

Deel dit bericht