12-03
"Solidariteitsloterij" voor Winterswijkse atletiekaccommodatie
Afbeelding: 2014-03-04 Superloterij Archeus !cid_image004_jpg@01CF2DD9

FC Winterswijk zal binnenkort haar steentje gaan bijdragen aan de "solidariteitsloterij" voor de nieuwe Winterswijkse atletiekaccommodatie van AV Archeus.
De ledenvergadering van Archeus is inmiddels akkoord gegaan met een significant aandeel hierin, zodat ze als Archeus al 25% van de minimale verkoop binnen de eigen gelederen kunnen garanderen.

Opzet:
-        Loten à 50,- , goed voor 6 maandelijkse trekkingen: kosten per trekking slechts 8,33
-        5 trekkingen met groot prijzenpakket (10 of meer prijzen), variërend van 1100,- voor een LCD TV - tot prijzen van minimaal 100,-
-        6e trekking: nieuwe auto (merk en type nader te onderhandelen, orde grootte bijvoorbeeld Peugeot 107 of Fiat 500)
-        Minimaal 1200 en maximaal 2500 loten ; kans op een prijs tussen grofweg 1:25 en 1:50 (afhankelijk van aantal prijzen en verkochte loten)
-        Verkoopperiode circa  6 -7 weken: begin april – 18 mei. (1e trekking eind mei)
-        Belangrijke noot: bij een verkoop minder dan 1200 stuks zal de actie niet kunnen doorgaan i.v.m. de wettelijke kosten/batenverhouding
-        Eenvoudige verkoop door invullen strook met machtiging, geen cash geldstroom nodig (bij te weinig loten wordt dus eind mei niet geïncasseerd)
-        Archeus regelt alle voorbereidende zaken, zoals: coördinatie / sponsors-prijzenverstrekkers / vergunningen / beheer en registratie loten / drukwerk / etc.

Wat hebben wij er als vereniging aan?
Naast het beoogde stuk solidariteit door het helpen realiseren van een Winterswijkse wedstrijd-atletiekaccommodatie;
-        10% van de verkoop per deelnemende club gaat ook naar de eigen club; dus elk lot dat door ons verkocht wordt is 5,- voor FC Winterswijk
-        Deelnemende verenigingen komen allemaal met naam of logo op de loten te staan (gratis en positieve publiciteit)
-        Deelnemende verenigingen worden ook maandelijks in de krant benoemd bij de trekkingsuitslagen
-        Deelnemende verenigingen kunnen ook samen meedoen aan de afsluitende grote sponsorloop (zondag 28 sept) op de nieuwe atletiekbaan.

Bedoeling is een massaal Winterswijks evenement, iedere deelnemer in eigen clubtenue, en de opbrengst van de sponsoring van elk lid wordt 50/50 gedeeld voor eigen club en atletiekbaan. Ook valt dit samen met de 6e en laatste trekking van de superhoofdprijs (de auto!).

Deel dit bericht