01-05
Sportspulweggeefdag
Afbeelding: 01052023sportspuldag

Voor de eerste editie van de Winterswijkse Sportspulweggeefdag hebben zich zes Winterswijkse sportverenigingen aangemeld. Samen met de WUh organiseert men, o.a. in het kader van duurzaamheid, een sportspulweggeefdag. Naast Mevo, FC Trias, WWV, FC Winterswijk, SC Meddo en HCW heeft ook het Duurzaamheidsloket van de gemeente Winterswijk bij deze actie aangehaakt.

Het is de bedoeling dat van 8 tot en met 17 mei de sportverenigingen op hun eigen complex sportspullen inzamelen. Elke club organiseert in deze weken zijn eigen inzamelingsmomenten. De deelnemende clubs communiceren deze tijden via hun eigen website. Inwoners die niet bij een sportclub zijn aangesloten kunnen hun sportspullen, tijdens de openstellingsuren van het Duurzaamheidsloket, dinsdag tm vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur in het gemeentehuis aan het  Mw Kuipers-Rietberglein nr. 1, inleveren.

Inwoners die lid zijn van één van de deelnemende clubs kunnen hun, door de jaren heen verzamelde sportspullen bij de eigen club afgeven. In principe kan men allerlei soorten sportspul inleveren. Velen zullen immers ongebruikte sportkleding in de kast hebben liggen. Dat hoeft niet per sé clubkleding, maar dat mag ook andere sportkleding zijn. Denk hierbij dan aan de veelheid van voetbalshirts met de namen van bekende voetballers erop. De sportkleding die ingeleverd wordt dient schoon, gewassen en in goede staat te zijn. Op vrijdag 2 juni zullen de deelnemende verenigingen vanaf 16:00 tot 20:00 uur de verzamelde sportspullen in de kantine van FC Trias aanbieden.

Iedereen, die denkt sportspullen nodig te hebben,  kan de 2e juni langs komen en gratis datgene ophalen wat hij denkt nodig te hebben. Hierdoor hoeft niemand zich meer zorgen te maken over de aanschaf van dure sportkleding. Men bespaart op deze manier geld en men is ook nog eens duurzaam bezig. Voor meer informatie kan men op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur bellen met de WUh telnr. 0543 – 200026. Mailen kan uiteraard ook. E-mailadres sportspul@wuhwinterswijk.nl

Inlevertijden FC Winterswijk van 19:00 uur tot 21:00 uur van maandag t/m vrijdag.

Deel dit bericht