17-11
Succesvolle ouderavond onderbouw
Afbeelding: fcwinterswijk_jeugd

Donderdag 10 november stonden er weinig ouders bij de training te kijken, met een hele goede reden. Rond de 50 ouders zaten in de kantine voor de ouderavond voor de onderbouw (JO8 t/m JO11).

Tijdens deze ouderavond hebben de coördinatoren van de onderbouw de aanwezige ouders meegenomen in een stukje historie en geïnformeerd over het reilen en zeilen bij FC Winterswijk. Van de praktische zaken binnen de vereniging tot informatie over het verloop van de competitie en de rol van de ouders langs de lijn en binnen de vereniging. Enkele praktische dingen die ter sprake zijn gekomen:

  • Spelregels: op de website van de KNVB staan deze laagdrempelig en gemakkelijk uitgelegd voor zowel ouder als kind
  • De wedstrijd begint op het moment van verzamelen. Dus of inde kleedkamer of op de parkeerplaats bij een uitwedstrijd
  • Carpool met elkaar: kids bij kids en ouders bij ouders. Spreek bijvoorbeeld met een rijschema af welke ouders er met de kinderen rijden. De overige ouders die mee willen kunnen desgewenst carpoolen
  • Onder de 10 graden? Lange mouwen en lange broek 
  • Douchen
  • Pupil van de Week: met het eerste elftal het veld op, wie wil dat nou niet?! Ook dat gaan we weer (middels opgave) mogelijk maken. 

Tot slot is er een dringend beroep gedaan op de aanwezige ouders om zich aan te melden als "Helpende hand". In samenwerking met de vrijwilligerscommissie is dit initiatief tot stand gekomen. Helpende handjes zijn ouders die incidenteel willen helpen binnen de vereniging. Denk bijvoorbeeld aan ranja schenken, kantinedienst of een activiteit voor de jeugd organiseren. Deze oproep is een paar dagen later ook richting de ouders via de team groepsapp gedeeld. Op dit moment heeft dit een goed gevulde app-groep opgeleverd van bijna 30 ouders. Omdat vele handen het werk lichter maken, doen we nogmaals de oproep: meld je aan!

Patriek Geense - Coördinator JO-10 & JO-11
Dorien ten Dolle - Coördinator JO-09 Karolien Beijers - Coördinator JO-08

helpende handen
Deel dit bericht