28-11
TANKEBEASTEN Team JO15-3 kampioen
Afbeelding: JO15-3

Met maar 10 doelpunten tegen en 42 doelpunten voor is onze JO15-3 zaterdag al kampioen geworden. Zelf was er rekening mee gehouden dat we aanstaande zaterdag pas kampioen zouden worden, maar koploper Erix JO15-1 verloor van MEC JO15-1 waardoor wij nu bovenaan staan en niet meer in te halen zijn door de concurrent, terwijl we nog 1 wedstrijd moeten spelen.

FC Winterswijk JO15-3 heeft dit het kampioenschap afgedwongen door altijd op de helft van de tegenstander (proberen) te voetballen. Iedere wedstrijd wordt er vanaf het begin volop druk gezet en moet ook onze verdediging op de helft van de tegenstander staan. Goeie balbeheersing, techniek, fanatisme en concentratie is enorm belangrijk als je dit systeem wilt voetballen, maar het allerbelangrijkste is dat het een team is. Een team dat wilt vechten voor elkaar, een team dat hard wil en moet werken, een Team………een team ……….Een Tankebeastenteam…. Dit Tankebeasten team bestaat uit 13 eerste jaars en 3 2e jaars C spelers.

Dat deze selectie kampioen wordt is niet helemaal een verrassing, vorig seizoen speelde 75% van deze selectie ook al samen in de D jeugd ( ook succesvol). Waardoor de vaste patronen er al inzaten. Ook worden deze jongens al 2 seizoenen fantastisch getraind door spelers uit de selectie van FCW zo 1 en 2. Op de dinsdag en donderdag trainen Ruben Beijers, Stan Heinen, Bram Tomesen en Daniel te Winkel  op balaannames, conditie, techniek en vooral veel en goed positiespel, mede door deze ontzettend fijne en goeie trainers zijn we kampioen geworden.

Maar het belangrijkste blijven natuurlijk de spelers. 
Mark als sterk coachende lijnkeeper .
Met Bram, Jesse, Job, Maarten, Lucas, Tim en Mathijs hebben we een sterke, snelle en harde verdediging.
Daarvoor spelen de slimme en zeer technisch begaafde middenvelders Milan B, Sem de V ,Maurice en Noah.
En voorin onze snelle pingelende voorhoede met Abdir, Milan F, Cas en Sem Jon.
 
Aanstaande zaterdag spelen de jongens hun laatste competitie wedstrijd uit tegen AZSV en zullen daarna te feliciteren zijn in de kantine van FC Winterswijk.

Deel dit bericht