09-10
Theorie avond Middenbouw Keepers
Afbeelding: Theorie avond Keepersschool

Keeperstrainer Benito Derks heeft vrijdagavond 25 september in de kantine van het clubhuis van FC Winterswijk voor de keepers van de JO13 en JO15 een info-avond gehouden over het keepen in een groot doel. Hij ging daarbij in op wat er allemaal komt kijken als je als keeper een groot doel moet verdedigen.

Benito begon de avond door de jongens een formulier te geven. Op dat formulier moesten zij aangeven hoe zij zichzelf als keeper beoordelen. Deze evaluatie gaat Benito binnenkort met de jongens tijdens de training bespreken.

Daarna ging hij in op de taken van de keeper. Wat is de belangrijkste taak? De jongens waren het er allemaal over eens: de nul houden, positief coachen en zorgen voor een goede uitstraling in de goal. Hierna kwam het positiekiezen aan bod, waarbij Benito gebruik maakte van het bord om aan te geven waar je als keeper moet staan. Het werd een heel interactieve avond. De jongens raakten enthousiast door het verhaal van Benito en wilden allemaal graag naar voren komen om op het bord te laten zien waar je als keeper moet staan en waar je als doelman je medespelers neerzet.

Er kwamen ook allerlei regels en situaties voorbij. Mag je een terugspeelbal wel of niet oppakken? Wat is de functie van de halve cirkel op de rand van het strafschopgebied? Waar moet je staan bij bijvoorbeeld een penalty? Wat doe je met stuiterballen in het zestienmetergebied en mag je deze oppakken? Een keeper is beschermd in het vijfmetergebied.. Alle jongens waren verbaasd over het grote aantal regels en over wat ze wel, maar ook zeker nog niet wisten..

Na een kleine pauze, waarin Benito iedereen op een flesje drinken trakteerde, ging de avond verder met een heel belangrijk onderdeel: het neerzetten van de muur bij vrije trappen. De jongens doken bijna over elkaar heen om alles op het bord aan Benito te laten zien. Ook de corner kwam voorbij: waar sta je als keeper en waar zet je alle spelers neer.

Benito deelde vervolgens formulieren uit met tips over vrije trappen en het neerzetten van de muur. Huiswerk dus. Tevens werd afgesproken een week later op het veld tijdens een training de theorie in de praktijk te brengen.

Na een heel leerzame en gezellige avond kregen de jongens van Benito nog wat lekkers mee voor onderweg. Hopelijk worden de tips zaterdag in de wedstrijden meteen gebruikt!

Deel dit bericht