23-05
Topscorer Wiggers gehuldigd op voetbalgala TC/Tubantia
Afbeelding: 2015-05-18 TC Tubantia Quinten Wiggers klein

Quinten Wiggers van het eerste zaterdagteam van FC Winterswijk is afgelopen maandag tijdens het voetbalgala van Twentsche Courant/Tubantia in de Grolsch-brouwerij in Enschede in het zonnetje gezet omdat hij topscorer is geworden in het verschijningsgebied van dit dagblad. Hem viel een voetbalreis naar Barcelona ten deel.

Wiggers scoorde maar liefst 43 keer, wat betekent dat hij 15 keer vaker doel trof dan de nummer twee, Dennis Kemerink van BWO. Kemerink stond in de topscorerslijst van TC/Tubantia aanvankelijk op 27 doelpunten, evenals Hakim Ezafzafi (Excelsior'31), Desmond Holtman (Eilermark), Arjan Wissink (BSC Union) en Michel Krikke (Sp. Overdinkel). Maar hij was ervan overtuigd dat hij een keer vaker had gescoord. Zijn vader ploos alle wedstrijdverslagen na en kwam eveneens tot de conclusie dat zijn zoon in totaal 28 doelpunten had gescoord. De sportredactie van het dagblad gaf Kemerink uiteindelijk gelijk. Wiggers had vaker kunnen scoren, maar hij miste gedurende het seizoen vier wedstrijden. De nummer tien voetbalt ook volgend seizoen voor het eerste zaterdagteam, dat door de 1-2 nederlaag tegen SC Oranje in het laatste competitieduel de derde periodetitel en dus deelname aan de nacompetitie miste. Wiggers heeft wel overwogen om in het eerste zondagteam te gaan spelen, maar ziet daarvan af omdat hij komend seizoen zijn studie bouwkunde wil afronden en daarom niet kan garanderen dat hij elke week twee keer kan trainen.

FC Winterswijk viel tijdens het gala nog een prijs ten deel, want de rapporteurs van TC/Tubantia vonden de accommodatie op sportpark Jaspers de mooiste van de dertig die ze bezocht hadden. Ze waardeerden sportpark Jaspers met een 8.7, waarmee FC Winterswijk de concurrentie ver voorbleef.

2015-05-18 TC Tubantia FC Winterswijk klein
Deel dit bericht