05-03
Uitbreiding scheidsrechterskorps
Afbeelding: 2018-02-28 Geslaagden cursus Pupillenscheidsrechter

Trots zijn wij, als scheidsrechters coördinatie pupillen FC Winterswijk, dat zeker!

Al vele seizoenen, ruim voor het jaar 2013 waarin de fusie tot stand is gekomen, vragen wij aan jeugdspelers om op welke wijze dan ook hun steentje bij te dragen binnen de vereniging. Onze groep scheidsrechters pupillen bestaat al enkele seizoenen. Echt een KLASSE GROEP jonge mensen die zo nu en dan ingepland worden om bij JO11 of JO13/MO13 als scheidsrechter de wedstrijd te leiden; dat is dan voor sommigen al om 08.30 uur. Een compliment waard!! Moet eerlijkheidshalve wel zeggen dat we helaas toch vaak onverwacht met afvallers te maken hebben door diverse omstandigheden zoals werk, studie etc. Jammer, maar zeker begrijpelijk.

Inmiddels zijn er een aantal doorgestroomd naar de O13, het “grote veld” dus.  Momenteel zijn, als vervolg op de opleiding in het jaar 2017, er weer vier scheidsrechters van FC Winterswijk in opleiding bij de cursus Verenigingsscheidsrechter die bij FC Trias wordt gehouden. Nogmaals succes heren (Daan Immens, Bryan Toebes, Jesse Nijmeijer en Max le Roux).

Ook nu, begin 2018, zijn wij erin geslaagd een aantal spelende jeugdleden met succes (certificaat) de opleiding Pupillenscheidsrechter te laten afronden.

De groep JO15, merendeels 1ste jaar JO15-spelers (JO15-4 tm JO15-7) is voor de aanvang van hun training in januari mondeling gevraagd om onze vereniging te gaan helpen als scheidsrechter. Uiteraard springen de jongens niet zo maar in het diepe. Na een opleiding tot pupillen scheidsrechters wordt deze nieuwe lichting  opgenomen in de GroepsApp en wordt iedere scheidsrechter middels een rooster eens in de zoveel weken bij de wedstrijden van JO11 ingedeeld (aanvangstijden 08.30 of 10.45 uur). Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met hun eigen wedstrijden. Zo u zult begrijpen: een hele puzzel!

Klasse dat er toch weer een aantal jeugdspelers beseffen dat er op welke wijze dan ook gevraagd wordt om ook hun steentje bij te dragen binnen FC Winterswijk. Deze jongens zijn een voorbeeld voor een grote groep SENIOREN want uit die lichting komt, nog steeds, te weinig vrijwillige ondersteuning. Maar ook sommige OUDERS zijn wellicht capabel, die missen we eigenlijk ook wel. Inmiddels zijn de touwen uitgegooid namens het Dagelijks Bestuur en wordt eigenlijk niets anders verwacht dat ook de senioren deze touwen vastgrijpen, zeg maar, en actief helpen als erom gevraagd wordt.

De heer R. de Jong, woonachtig in een grote Gemeente (wat de lengte van de naam betreft….Westerhaar-Vriezenveen), was de docent afgelopen woensdag 28 februari jongstleden.
Een weetje:  landkampioen bij de Amateurs in 1966>>> VOORWAARTS WESTERHAAR<<<<.
De cursus, in samenwerking met Grol georganiseerd, werd op een zeer prettige wijze gegeven (helaas was er 1 cursist ziek en kwamen er 2 niet opdagen: deze zullen wij in de praktijk bijscholen zo is de bedoeling). Het was jammer dat we, i.v.m. de extreme kou, niet het veld op konden. Dat gemis werd gecompenseerd met video beelden  De cursisten kregen na ruim één uur theorie een aantal toetsvragen voorgelegd.

De docent heeft zijn werk prima gedaan want ALLE cursisten zijn geslaagd, waarvan akte. Zeker ook dank aan de medeorganisator Bryan van Leeuwen.
Nogmaals iedereen van harte gefeliciteerd!

Hierbij de geslaagden:  
JO15-7: Atjon Muller, Bernard Verhaegh, Tom Sligman, Daimon Migchelbrink
JO15-6: Wessel Grevers, Stan Bos, Floris Vreeman en Tibo Sandman
JO13-1G: Mink Filkweert

Scheidsrechters-coördinatie: Simone Firing en Ron Even

Deel dit bericht