18-04
Uitnodiging Sportcafé XL
Afbeelding: VrijwilligersPuntW-logo

Hallo leden sportverenigingen,

Bij deze willen we je uitnodigen om deel te nemen aan ons tweede gemeentelijke Sportcafé XL.

Deze bijeenkomst wordt samen met de werkgroep sport, de gemeente Winterswijk en het Vrijwilligerspunt op maandag 14 mei in de kantine van Fc Trias georganiseerd. Iedere vrijwilliger betroken bij een sportvereniging kan/mag aan dit sportcafé deelnemen.  Per organisatie mogen er meerdere personen deelnemen aan het sportcafé.

Wat gaan we doen:
Met het gemeentelijke sportcafé willen we vrijwilligerswerk waarderen, ondersteunen en faciliteren. We hebben een varieert aanbod aan workshops waaraan vrijwilligers, gratis aan deel kunnen nemen. Hiermee willen we verenigingen meenemen in de trends en ontwikkelingen op sportief gebied. Elke vrijwilliger kan deelnemen aan één van de drie aangeboden workshops.

Voor wie:
De workshop richt zich op vrijwilligers die actief zijn (of willen worden) in het sport- verenigingsleven in Winterswijk. De workshops zijn geschikt voor de verschillende vrijwilligers die een vereniging rijk is, van trainers tot bestuursleden.

Locatie & tijd:
Datum:             Maandag 14 mei
Tijden:             19.00 uur tot 22.00 uur
Locatie:            FC Trias, Bataafseweg 2a

Tijdschema:

Tijd:

Activiteit

18:45 uur

Inloop met Koffie / Thee

19:00 uur

Welkom door wethouder Aalderink

19:05 uur

Ontwikkelingen op sportgebied gem. Winterswijk en VP Winterswijk

19:15 uur

Presentatie Achterhoek Younited (plenair)

19:45 uur

PAUZE

20:00 uur

Start Workshops

21:30 uur

Plenaire afsluiting + borrel

Plenair:
Achterhoek Younited (Ben Spaai en Geeke Barmentloo)
Nemen jullie mee in de wereld van het talent! In een duo-presentatie met enkele interactieve elementen informeren ze jullie over wat Achterhoek Younited en Topsport Gelderland kan betekenen voor talent. Wat zijn de “tools” die worden ingezet om het talent verder uit de dagen om nog meer uit zichzelf te halen. Met voorbeelden uit de praktijk wordt dit verhaal kracht bijgezet.

 

Workshops:

1. Gert Grievink (GPG Services)
Move to your next level
Wil je op een hoger niveau trainen/coachen of sporten?
Wil je kennismaken met een praktisch toepasbare methode, gebaseerd op de inzichten vanuit de Action Type Benadering, die door NOC/NSF aan alle bondscoaches wordt aangeboden en die "monumenten" als Louis van Gaal, Toon Gerbrands, Joop Alberda, Marc Lammers (hockey), Gerben Wiersma en Vincent Wevers (turnen) gebruik(t)en?
Wil je maatwerk leveren en je sporter beter kunnen bereiken? Als je deze 3 vragen met een "JA" beantwoord volg dan deze workshop om te ontdekken waar jouw persoonlijke voorkeuren en vaardigheden liggen.

2. Roel Hazenberg (Gelderse Sport Federatie)
Meer Vrijwilligers in kortere tijd
Vrijwilligers binnen je vereniging vormen het fundament. Zonder vrijwilligers geen bestaansrecht. Hoe zorg je als vereniging dat je op een efficiënte en effectieve manier nieuwe vrijwilligers kunt vinden. Meer dan 80 procent van de leden binnen een vereniging is bereid tot vrijwilligerswerk. Ze moeten echter enthousiast gemaakt worden hiervoor. Met de cursus Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd leer je als vereniging hoe je dit het beste kunt doen. Door een gestructureerde aanpak is Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd een 100% succes methode

3. Rik de Jong (Start2Create Academy)
Welkom op de club
Door praktische insteek kunnen deelnemers na deze sessie meteen gaan experimenteren op de club. Aan bod komen: Route van de sporter: gastvrijheid en de beleving van de sporter op de route die hij/zij aflegt naar de club en op de club. Bewustwording van belang van echt contact. Het eigen cirkeldenken doorbreken door middel van creatieve tools. Anders kijken naar kansen. Onderling kennis delen en inspiratie opdoen in een leuke, competitieve sfeer.

SCHRIJF JE NU IN

Mocht je nog vragen hebben horen we dat uiteraard graag.

Tot maandag de 14e mei bij Fc Trias.

Met vriendelijke groet,
Vrijwilligerspunt Winterswijk
Ria Bussink en Harrie Garritsen
Tel nr 0543 200026
info@vpwinterswijk.nl

Deel dit bericht