19-11
Verlichting parkeerplaats niet aan te passen
Afbeelding: fcwinterswijk_van_het_bestuur

De gemeente heeft een lichtplan laten opstellen voor het parkeerterrein en we moeten helaas de verlichting tot een minimum beperken vanwege de flora- en fauna-voorschriften. Ook de kleur van de verlichting is hier een gevolg van. Vleermuizen zijn gevoelig voor lichtverstoring. Zowel bij hun verblijfplaatsen, op vliegroutes als in hun jachtgebied. Vooral straatverlichting kan leiden tot pijnlijke verblinding bij deze nachtdieren. Het blauwe en ultraviolette licht dat straatlantaarns uitstralen nemen vleermuizen zeer sterk waar. Daarom is op Sportpark Jaspers destijds gekozen voor een gedempte LED-verlichting.

We hebben hierin geen keus en kunnen dus ook geen extra lichtmasten bij plaatsen, of andere sterkere verlichting plaatsen. Als we niet gebonden zouden zijn aan de genoemde voorschriften, hadden we dit sowieso al wel anders gedaan.

Het bestuur van FC Winterswijk gaat niettemin nog een keer in gesprek met de gemeente Winterswijk om te kijken of aanpassing mogelijk is. Met name voor fietsers is de situatie namelijk niet ideaal. Ongelukken dienen voorkomen te worden.

Deel dit bericht