23-01
Verlichtingscampagne
Afbeelding: Fietsverlichting

Op dinsdagmiddag en -avond 28 januari zal er op de parkeerplaats van FC Winterswijk een verlichtingscampagne voor fietsers plaats vinden.
Deze wordt georganiseerd door het ROVG (Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Oost-Nederland) in samenwerking met de gemeente Winterswijk en zal worden uitgevoerd door S.M.I.L.E. promotions.
Het is de bedoeling dat er tussen 16.30 uur tot 19.30 uur zoveel mogelijk fietsen worden beoordeeld op hun verlichting en reflectie.

Nieuwe fietslichtcampagne ‘Ik wil je zien’
De nieuwe campagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland is eind november gestart met de slogan ‘Ik wil je zien’. Doelstelling van deze campagne is bevorderen dat fietsers, met name jongeren tussen de 13 en 24 jaar, beschikken over goed werkende fietsverlichting en reflectie en deze ook écht gebruiken in het donker en bij omstandigheden met beperkt zicht. Twintig procent van de fietsslachtoffers in Nederland is het gevolg van ongevallen in het donker. Vooral  jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot 25 jaar zijn daarbij slachtoffer. Hoewel bijna alle jongeren zich bewust zijn van het belang van goed werkende fietsverlichting, rijdt de helft van hen nog steeds zonder licht in het donker. Jeugdige fietsers beseffen vaak pas hoe slecht ze zonder fietsverlichting te zien zijn als ze 18/19 jaar zijn, autorijlessen nemen en zélf achter het stuur van een auto zitten. Vaak schrikken ze dan pas écht van het (te) laat opmerken van fietsers zonder licht in het verkeer.

Deel dit bericht