26-02
Verslag ouderavond E- en F-jeugd
Afbeelding: fcwinterswijk_jeugd

Beste ouders van de E- en F-spelers van FC Winterswijk,
op maandag 12 januari hebben wij een ouderavond georganiseerd voor de ouders van de E- en F-spelers. We hebben dat gedaan zodat u zich een beeld kunt vormen van wat er nu eigenlijk gebeurd in een voetbalvereniging. Of het nu gaat om het onderhoud van de velden, het organiseren van de competities, de trainingen, de toernooien: een voetbalclub zijn, er komt heel wat bij kijken.

FC Winterswijk hoort bij de tien grootste amateurclubs van Nederland, waar wij erg trots op zijn. De fusie is goed gegaan en we hebben een prachtige locatie. Maar uiteindelijk gaat het om de sport, om het voetbal. FC Winterswijk is bezig om de trainingen en de selecties professioneler te organiseren. Voor de opleidingen hebben wij een Hoofd Jeugdopleidingen aangesteld, Wim van Zeist. Hij heeft samen met de ‘staf E- en F-jeugd’ een opleidingsplan opgesteld voor de onderbouw (E- en F-jeugd). Dit plan is dan ook op de ouderavond van 12 januari gepresenteerd.

Zoals u wellicht weet heeft FC Winterswijk dit seizoen E1 t/m E4  en F1 t/m F4 als prestatieteams. Het belangrijkste is uiteraard dat iedereen plezier heeft in de sport en zich ontwikkelt op zijn/haar eigen niveau. Om het niveau van spelers te bepalen, en te kijken wie in de prestatieteams dan wel recreatieve teams ingedeeld kunnen worden, wordt een interne scouting opgezet. Spelers worden dan gevolgd tijdens trainingen, wedstrijden, toernooien en dergelijke. Gekeken wordt naar de kwaliteiten van een speler en welke potentie erin schuilt. Van daaruit wordt dan bepaald in welk team een speler ingedeeld wordt zodat eenieder op zijn of haar eigen niveau kan voetballen.

Nogmaals benadrukken wij dat het bij de E- en F-jeugd gaat om het hebben van plezier, ontwikkeling en leren. Maar ook dat het maken van fouten mag en dat daarvan juist geleerd kan worden. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de ouders hun positie weten tijdens wedstrijden of bij trainingen. Wij zien graag enthousiaste ouders langs de velden die hun team(s) aanmoedigen. Dat is geweldig voor de spelers. Het coachen daarentegen wordt uitsluitend door de leiders en trainers gedaan. Wij keuren wangedrag af, zoals commentaar op de scheidsrechter, leiders, trainers, spelers of wie dan ook. Uiteindelijk draait het om het plezier van onze spelers die lekker aan het voetballen zijn.

Ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, iedereen is welkom bij FC Winterswijk en voor de spelers erg leuk als zij komen kijken tijdens trainingen en wedstrijden. Ook waarderen wij het enorm wanneer zij een handje willen helpen met bijvoorbeeld het klaarzetten van materiaal. Extra hulp kunnen wij altijd gebruiken.

Welkom bij FC Winterswijk!

Met vriendelijke groet,
Staf onderbouw E en F-jeugd.

Deel dit bericht