04-10
Voetbalschool Gambia
Afbeelding: Gambia1

Onderstaande anekdote ontving de webredactie van Ruben Eeltink (speler FC Winterswijk zondag 2). Dit geweldige verhaal vonden we meer dan de moeite waard om te plaatsen.

De afgelopen twee weken ben ik op vakantie geweest naar Gambia. Na aanleiding van een Facebook bericht heb ik contact gehad met Gé Boeyink. Gé vertelde mij dat in 2013 alle oude tenues van SKVW, VV Winterswijk en WVC in Jambanjelli terecht gekomen zijn. Vervolgens heb ik opgezocht waar dit was, en het bleek dat dit slechts 45 minuten rijden was.

De dag erna zijn mijn vriendin en ik in de ochtend met onze plaatselijke gids naar Jambanjelli gereden. In Jambanjelli heb ik een foto laten zien waar ik zelf opsta met een WVC tenue, en deze herkenden ze meteen.

Ze vertelden dat er die avond een wedstrijd gespeeld werd, waarbij de tenues gedragen zouden worden. Natuurlijk besloten wij om die avond weer terug te gaan om de wedstrijd te gaan bezoeken. Erg leuk was dat onze gids wist te regelen dat ik mocht meespelen. Dit was niet zomaar iets en ging er behoorlijk officieel aan toe.

Mijn vriendin en ik werden echt als een koningin en koning ontvangen. Volgens mij hadden ze nog nooit blanke mensen gezien. Zo wilden alle kinderen onze handen vast houden en hadden ze speciaal voor ons een bankje neergezet om op te zitten. Na een tijdje mocht ik invallen, onder een luid applaus van alle aanwezige toeschouwers. Ik schat deze op zo’n 500 man inclusief een band die zong en muziek maakte tijdens de wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd is ons gevraagd om samen met de commissie om tafel te gaan zitten. Tijdens dit gesprek hebben ze ons verteld dat ze zo dankbaar zijn dat de tenues gestuurd zijn en dat wij er speciaal voor kwamen. Tevens hebben ze uitgelegd hoe in Gambia de voetbalniveaus zijn opgebouwd.

Foto1
Foto2

Met vriendelijke groet,
Ruben Eeltink (FC Winterswijk zondag 2)

Deel dit bericht