12-03
Voorbeschouwing FC Winterswijk - De Zweef, zondag 17 maart om 14.00 uur
Afbeelding: Zondag1

Na 3 wedstrijden zonder nederlaag (1x gewonnen en 2x gelijkspel na de winterstop) hebben onze mannen afgelopen zondag de benen rust kunnen geven, want de wedstijd tegen BVC’12 in Beek-Ubbergen werd afgelast. BVC’12 speelt op natuurgras en na overvloedige regenval was het veld helaas onbespeelbaar. Op de ranglijst staan wij nog steeds ruim boven de degradatiestreep. Toch moeten wij vooralsnog met een schuin oog naar beneden blijven kijken omdat iedereen van elkaar kan winnen. Het blijft dus ongemeen spannend in deze mooie competitie! 

Onze tegenstander van komende zondag, RKSV (Rooms Katholieke Sportvereniging) De Zweef, werd opgericht in 1920 en speelt op Sportpark Gagelman. De Zweef speelt al jaren afwisselend in de 1e en 2e klasse, waarvan de laatste vier seizoenen in deze 1e klasse.

Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar in Nijverdal, waarbij FC Winterswijk in een matige wedstrijd zeker in de eerste helft de bovenliggende partij was. In een gelijk opgaande tweede helft moesten wij toch het onderspit delven en werd uiteindelijk onnodig met 1-0 verloren. Wij hebben dus iets recht te zetten tegen De Zweef!

De vorige thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte leverden beide teams de toeschouwers een zeer vermakelijke middag met spanning en sensatie en met vele kansen over en weer, waarbij de puntendeling (1-1) uiteindelijk terecht was.

Dat ook het publiek dit waardeert blijkt uit de goed gevulde tribunes op Sportpark Jaspers en wij zijn uitgegroeid tot één van de ploegen in de 1e klasse E waarmee tegenstanders terdege rekening houden.

Wij wensen u veel voetbalplezier!

Deel dit bericht