20-09
Voorbeschouwing FC Winterswijk - Heino zondag 23 september om 14.00 uur
Afbeelding: Zondag1

Wij staan aan het begin van een nieuw seizoen in de 1e Klasse E, waarbij wij met trots terugkijken op de prestatie van ons vlaggenschip in het vorige seizoen. Handhaving was ons doel in het 1e jaar in deze klasse en dat is gelukt! Wij hebben er alle vertrouwen in dat trainers John Gielink en Martijn Meerdink met hun jarenlange ervaring op dit niveau samen met het talentvolle team een stap zetten minimaal richting een plek in de middenmoot. Op het personele vlak kent ons team een klein aantal wijzigingen, verwelkomen we enkele nieuwe spelers en meerdere jonge talenten kloppen op de deur van het eerste elftal.

Vorig seizoen kenmerkte zicht door hoge pieken en diepe dalen. Het seizoen startte prima met een overwinning, maar vanaf eind oktober tot de winterstop werden de meeste wedstrijden helaas verloren. Onze mannen kwamen wel geweldig uit de winterstop en werd een reeks van 7 wedstrijden neergezet met daarin 5 overwinningen en 2 keer gelijkspel, waaronder een overwinning tegen de latere kampioen RKZVC en ook een overwinning in de uitwedstrijd tegen Longa ‘30 (1-3)!  Deze schitterende reeks bleek achteraf goud waard voor het lijfsbehoud, want tot het einde van het seizoen werd het punten sprokkelen en in de laatste thuiswedstrijd tegen Schalkhaar werd het klasse behoud veiliggesteld door een 3-1 overwinning. 

Onze gasten van komende zondag uit Heino spelen al 4 seizoenen in deze eerste klasse. V.V. Heino is opgericht in 1069 na een fusie tussen SC Heino en Hevo. Heino speelt op Sportpark De Kampen en telt ruim 1000 leden.

Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook twee keer en werd thuis gelijk gespeeld (0-0) en in de uitwedstrijd Heino de betere ploeg en trok een 2-1 overwinning over de eindstreep.

Ons elftal is bijna blessurevrij, alleen Kay Redeker is door een operatie voor langere tijd uitgeschakeld en wij wensen hem veel succes met het verdere herstel.

Hopelijk biedt onze ploeg het publiek zondag een vermakelijke wedstrijd met spanning en sensatie en houden wij de drie punten in Winterswijk, zodat wij een perfecte start beleven van dit nieuwe seizoen.

Wij wensen u veel voetbalplezier!

Deel dit bericht