01-11
Voorbeschouwing FC Winterswijk - Longa’30 zaterdag 4 november 18.00 uur
Afbeelding: Zondag 1

Zaterdagavond de eerste derby tegen Longa’30! Gezamenlijk met RKZVC en Longa’30 is besloten om alle uit- en thuiswedstrijden tegen beide tegenstanders op zaterdagavond te spelen, omdat wij op dit tijdstip meer publieke belangstelling verwachten.  Het is fantastisch om op dit niveau tegen twee clubs uit de achterhoek te kunnen spelen en waar in het verleden meerdere clubs uit de Liemers in de eerste klasse speelden, of in ieder geval op een hoger niveau voetbalden dan de clubs uit de Achterhoek, is dat nu volledig omgedraaid en daar mogen wij Achterhoekers best trots op zijn!

Tot nu toe spelen onze mannen en redelijk seizoen. Het kwaliteitsverschil met onze tegenstanders is klein en het niveau van deze klasse past prima bij ons. De vorige wedstrijd tegen Tubantia werd helaas onnodig verloren. Wij lieten ons kort na rust twee keer verrassen en wij maakte zelf de grote kansen niet af. Zaterdag treffen wij een ploeg die al meerdere jaren actief is op dit niveau en zich daarin prima handhaaft, hoewel het afgelopen seizoen lang spannend bleef.

Longa’30 is opgericht op 1 april 1930 en in eerste instantie waren de clubkleuren zwart-wit, later werden deze kleuren gewijzigd naar oranjewit. De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark De Treffer. De club heeft ruim 1100 leden.

Wij zijn benieuwd hoe ons team Longa’30 zal bestrijden en in staat is zich via een goed resultaat te nestelen in de subtop.  De komende wedstrijd tegen Longa’30 bepaald of wij naar boven kunnen blijven kijken of dat de middenmoot voorlopig onze plek is.

Gezien de huidige positie op de ranglijst en om te laten zien dat ons team weerbaar is zal onze ploeg er op gebrand zijn voor eigen publiek de overwinning binnen te slepen.

Wij wensen u veel voetbalplezier!

Deel dit bericht