28-01
Voorbeschouwing FC Winterswijk - Longa '30, zat. 2 februari om 18.00 uur
Afbeelding: Zondag1

Zaterdagavond de derby tegen Longa’30. Gezamenlijk met Longa’30 is besloten om de uit- en thuiswedstrijden op zaterdagavond te spelen, omdat wij op dit tijdstip meer publieke belangstelling verwachten.  Het is mooi om op dit niveau tegen een club uit de achterhoek te kunnen spelen en waar in het verleden meerdere clubs uit de Liemers in de eerste klasse speelden, of in ieder geval op een hoger niveau voetbalden dan de clubs uit de Achterhoek, is dat nu volledig omgedraaid en daar mogen wij Achterhoekers best trots op zijn!

Tot nu toe spelen onze mannen een behoorlijk goed, maar ook wel wisselvallig seizoen. Het kwaliteitsverschil met onze tegenstanders is klein en het niveau van deze klasse past prima bij ons. De vorige thuiswedstrijd tegen Tubantia werd een eenvoudige 2-0 zege behaald die op een zakelijke wijze tot stand kwam en afgelopen zondag is de uitwedstrijd tegen WAVV in Wageningen helaas afgelast. Vanavond treffen wij een ploeg die al meerdere jaren actief is op dit niveau en zich daarin prima thuis voelt. Ook dit seizoen speelt Longa’30 mee om de bovenste plaatsen en omdat er tot nu toe geen ploeg echt bovenuit steekt, kan Longa’30 wel eens mee gaan doen voor het kampioenschap.

Longa’30 is opgericht op 1 april 1930 en in eerste instantie waren de clubkleuren zwart-wit, later werden deze kleuren gewijzigd naar oranjewit. De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark “De Treffer”. De club heeft ruim 1100 leden.

In de uitwedstrijd (1-1) tegen onze tegenstander van komende zaterdag waren wij in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij en hadden wij onszelf moeten belonen met de winst. Wij zijn benieuwd hoe ons team Longa’30 zal bestrijden en in staat is zich via een goed resultaat te nestelen in de subtop.  De komende wedstrijd tegen Longa’30 bepaalt of wij naar boven kunnen blijven kijken of dat de middenmoot voorlopig onze plek is.

Om het begin van de 2e seizoenshelft een goed vervolg te geven zal onze ploeg erop gebrand zijn voor eigen publiek de overwinning binnen te slepen.

Wij wensen u aanstaande zaterdag veel voetbalplezier!

Deel dit bericht