13-05
Voorbeschouwing FC Winterswijk - TVC’28, zondag 19 mei
Afbeelding: Zondag1

Komende zondag alweer de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie tegen TVC’28 en vanaf deze plaats feliciteren wij Longa’30 van harte met het behaalde kampioenschap!

Afgelopen zondag hebben wij in Geesteren een pijnlijke 4-1 nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen Stevo, waarbij de thuisploeg veel effectiever bleek in de afronding. Door deze nederlaag zijn wij nog steeds niet verzekerd zijn van nog een jaar 1e klasse voetbal en is een overwinning tegen TVC’28 noodzakelijk voor handhaving in deze klasse. Het is belangrijk dat onze (jonge) spelers zich kunnen door ontwikkelen op dit niveau en daarom is handhaving in de 1e klasse van groot belang.

De uitwedstrijd tegen TVC’28 eerder dit seizoen hebben wij met 4-2 verloren. De 1e 20 minuten waren onze mannen heer en meester en kwamen verdiend op een 0-2 voorsprong met kansen op meer doelpunten. Een persoonlijke fout op het middenveld leidde onnodig de 1-2 in en hierdoor kantelde de wedstrijd.  In de 2e helft was de wedstrijd redelijk in evenwicht, maar de thuisploeg was duidelijk scherper voor de goal.

TVC’28 staat momenteel met 28 punten op de 10e plaats en is ook nog niet zeker van lijfsbehoud.

Tubbergse Voetbal Club (afgekort: TVC’28) is opgericht in 1928. In 1968 werd het huidige sportpark “de Grote Moat” aan de Sportlaan in Tubbergen in gebruik genomen. TVC’28 telt 12 seniorenteams, 2 dames en 3 meisjesteams, 11 juniorenteams en 20 pupillenteams.

Het wordt vast en zeker een spannende wedstrijd met twee ploegen die resultaat nodig hebben. Hopelijk trekken onze mannen een overwinning over de streep zodat wij ons definitief rechtstreeks handhaven. Zo niet, dan hebben wij volgende week zondag in de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Rigtersbleek nog de kans om het seizoen goed af te sluiten.

Wij wensen u aanstaande zondag veel voetbalplezier!

Deel dit bericht