10-10
Voorbeschouwing FC Winterswijk - vv Rigtersbleek zondag 14 oktober om 14.00 uur
Afbeelding: Zondag1

Onze mannen van de trainers John Gielink en Martijn Meerdink beleven een lastige start van dit seizoen. Wij ontvangen wel de complimenten voor ons spel, maar helaas niet de punten! Na een gelijkspel (1-1) in de openingswedstrijd tegen Heino werd verloren bij Rohda Raalte, maar ons team deed met verzorgd voetbal nauwelijks onder voor Rohda Raalte, dat toch als één van de titelkandidaten mag worden bestempeld. Uit bij TVC’28 speelden wij de tegenstander de eerste 20 minuten compleet van het veld met schitterend combinatievoetbal en stonden al snel met 2-0 voor met kansen op meer, maar enkele individuele fouten werden direct afgestraft door een fysiek sterke tegenstander en leverde een 3-2 voorsprong op na 45 minuten voor de thuisploeg. Na de rust bleven onze mannen wederom enthousiast de aanval zoeken, maar dat leverde helaas te weinig kansen op. Wederom een counter bracht de 4-2 eindstand op het scorebord.

Ons team werkt van wedstrijd naar wedstrijd en zal de strijd aan moeten gaan met een aantal gelijkwaardige ploegen, waaronder ook de tegenstander van aanstaande zondag.

VV Rigtersbleek werd opgericht in 1910 en bij de invoering van het betaalde voetbal in Nederland werd Rigtersbleek een semi-profclub. De ploeg speelde destijds in de Eerste klasse B en in de Hoofdklasse A. Ook kwam Rigtersbleek uit in de nieuwgevormde Eerste divisie. In 1960 volgde degradatie naar de Tweede divisie. Wegens een gebrek aan financiële middelen werd na dit seizoen besloten terug te keren naar het amateurvoetbal. Onze gasten spelen vanaf 2009 afwisselend in de eerste- en hoofdklasse en werden enkele seizoenen geleden nog getraind door onze huidige trainer John Gielink. De club telt ongeveer 1000 leden.

Onze trainer kent de tegenstander van komende zondag natuurlijk heel goed en hoeven onze mannen zich wat dat betreft niet te laten verrassen door de ploeg uit Enschede.

Wederom een belangrijke thuiswedstrijd, waarbij ons team bij winst zichzelf wel een keer beloont voor het goede spel van de afgelopen weken.

Wij wensen u veel voetbalplezier!

Deel dit bericht