15-04
Voorbeschouwing FC Winterswijk – BWO, maandag 22 april (2e Paasdag) om 14.00 uur
Afbeelding: Zondag1

Met nog 6 wedstrijden te gaan naderen wij langzaam het einde van het seizoen en een spannend slot van de competitie. Nog steeds zijn wij niet helemaal in veilige haven wat betreft het ontlopen van de nacompetitie. Na twee nederlagen tegen WAVV en Bemmel, waarbij met name de forse thuisnederlaag tegen Bemmel er negatief uitsprong, hebben onze mannen zich afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen NEC uitstekend hersteld. De Nijmegenaren werden vanaf de 1e minuut onder druk gezet en met verzorgd voetbal van de mat gespeeld (1-5). NEC heeft veel goede voetballers, maar zij kregen geen ruimte om te voetballen en wij gingen zeer effectief met de geboden kansen om. En zo werd maar weer eens zichtbaar dat wij in staat zijn prima wedstrijden af te leveren! Een superbelangrijke overwinning in de strijd om handhaving in deze mooie 1e klasse. Onze mannen lieten collectief een sterke indruk achter en dit geeft vertrouwen voor een goede afloop van het seizoen.

BWO is een sportvereniging voor voetbal en handbal. Op 1 juni 1929 werd vanuit de Onze Lieve Vrouwe Parochie in de Hengelose buurt "De Noork" de rooms-katholieke voetbalvereniging Blauw-Wit opgericht en de club nam destijds deel aan de competitie van de toenmalige R.K. Utrechtse Voetbalbond.

In 1940 werd deze bond opgeheven en er werd aansluiting gevonden bij de KNVB. Vanaf dat moment werd de naam veranderd in Blauw Wit Oost, kortweg BWO, omdat in Amsterdam reeds een bekende vereniging met de naam Blauw-Wit bestond. BWO speelt op sportpark De Noork en telt ruim 1100 leden.

De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd een degelijke 4-0 overwinning voor FC Winterswijk. BWO heeft zich na de winterstop zeer goed terug geknokt in de competitie en vecht nog tegen (rechtstreekse) degradatie. Ook aanstaande maandag zal ons team dus weer vol aan de bak moeten, want gemakkelijke overwinningen zijn zeldzaam in deze spannende competitie!

Wij hopen dat er ook 2e Paasdag wederom veel te genieten valt en dat ons vlaggenschip zich met uw fantastische support kan handhaven in deze klasse.

Wij wensen u veel voetbalplezier!

Deel dit bericht