22-11
Voorbeschouwing FC Winterswijk – S.C. NEC zondag 26 november 14.00 uur
Afbeelding: Zondag 1

Ons elftal speelt een wisselend seizoen tot nu toe en moet wennen aan het niveau in deze klasse. Afgelopen zondag werd de uitwedstrijd tegen SC Bemmel verloren met 1-0 en was het een matige partij van onze mannen, waarbij het aan inzet zeker niet ontbrak. Beide elftallen speelden niet groots en de wedstrijd kende weinig hoogtepunten, maar bij Bemmel zaten er meer vastigheden in het spel en dat geeft dan toch uiteindelijk de doorslag. Ons team zal nog flink aan de bak moeten om bij de staart van de ranglijst weg te blijven en zo rechtstreekse degradatie of nacompetitie te ontlopen, maar wij hebben er zeker vertrouwen in dat deze doelstelling gehaald gaat worden.

Onze tegenstander van komende zondag S.C. NEC werd op 15 november 1900 opgericht als Eendracht en fuseerde in 1910 met NVV Nijmegen tot N.E.C. (Nijmegen Eendracht Combinatie). Per 1 juli 1981 zijn de tak betaal voetbal en de amateurtak gescheiden en hebben N.E.C. en Sportclub N.E.C. aparte organisaties. Sc NEC speelt al een aantal jaren afwisselend in hoofdklasse en eerste klasse, waarvan de laatste twee seizoenen in de eerste klasse.

Op zaterdag 9 december spelen wij onze tweede derby en wel tegen een oude bekende van vorig seizoen RKZVC. Dit is dan tevens de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop en op 17 december spelen wij nog de uitwedstrijd tegen Schalkhaar.

Wij hopen dat onze mannen tegen S.C. NEC een overwinning over de streep trekken en zich daarmee kunnen nestelen in de middenmoot van de ranglijst!

Wij wensen u veel voetbalplezier!

Deel dit bericht