15-02
Vrouwen 1 periodekampioen!
Afbeelding: Zaterdag VR1 (website)

FC WINTERSWIJK VR1  SCHRIJFT GESCHIEDENIS!!!!

Afgelopen weekend heeft VR1 de 1e Periode in de wacht gesleept, wat recht geeft aan deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e KLASSE!  Directe concurrent Quick’20 verloor nameliijk haar wedstrijd van FC Zutphen, waardoor voor het eerst in de 47 jarige geschiedenis van FC Winterswijk Vrouwenvoetbal,  VR1 de 1e Periodetitel behaalde, “Herbstmeister” werd en tevens Koploper bleef! Een prachtige prestatie in het 1e jaar van deelname van deze talentvolle groep aan de seniorencompetitie. Kortom een prestatie van formaat!

Bij FC Winterswijk is Vr1 een van de 4 senioren prestatieteams die uitkomen in de A-categorie, maar de vijver waaruit gevist kan worden naar talentvolle maar vooral ambitieuze spelers is aanmerkelijk kleiner dan bij de mannenafdeling. Desondanks zijn ze de huidige koploper. De aandacht voor deze loot binnen de vereniging lijkt toch wat minder. Om het toch maar ff te benoemen is het teleurstellend dat van de 4 prestatieteams alleen de 3 senioren mannenteams een scorebord in de kantine hebben. Het zou een mooi affiche zijn om op die manier ook aandacht te schenken aan de prestaties van dit team!

Dit jonge team, met een gemiddelde leeftijd van slechts 18 jaar, trainde de afgelopen Coronaperiode met alle beperkingen die er waren zoveel mogelijk 3x per week fanatiek door om goed voorbereid aan de 2e helft van deze competitie te kunnen beginnen. Komend weekend meteen al de eerste test en uitdaging als om 12:30 uur op sportpark Jaspers op het Hoofdveld wordt aangetreden tegen de nr 4 Colmschate dat op 3 punten staat. Ze willen laten zien uit het goede hout te zijn gesneden om een mooi vervolg te geven aan het 1e Hoofdstuk, temeer ook dit weekend de nr 2 Quick 20 en de nr 3 Vogido tegen elkaar spelen.

Ook in de Achterhoek Cup gloort een mooi vervolg, wanneer komende woensdag om 20:00 uur opnieuw op Sportpark Jaspers gespeeld wordt tegen Dinxperlo. Bij winst betekent dit door naar de volgende ronde!

Deel dit bericht