02-11
VTT-toernooi succesvol verlopen
Afbeelding: 2015-10-23 VTT 1

Op ons sportpark werd op vrijdag 23 oktober het districtstoernooi VTT F1-pupillen gespeeld, onder prachtige omstandigheden.
FC Winterswijk werkt al enkele jaren samen met de Stichting Voetbal Talententoernooi. Ter nagedachtenis aan onze "collega" Tonnie Geurkink was er voor aanvang 1 minuut stilte, erg indrukwekkend. Tonnie was de eerste persoon die contact onderhield met de Stichting namelijk.

De Stichting organiseert inmiddels al 11 jaar door het hele land jaarlijkse districtstoernooien, gevolgd door een landelijke finale per lichting. Tijdens de toernooien is er serieuze aandacht voor de, bij u inmiddels hopelijk bekend, gezonde(re) voetbalkantine en voor het sportieve aspect. Laatstgenoemde door middel van een sportiviteitskampioenschap tijdens het toernooi.

Net zoals de editie van 2014 was ATC ’65 F1 de toernooiwinnaar, proficiat !! ATC ’65 F1 wist de finale tegen csv Apeldoorn F1 winnend af te sluiten na penalty’s (reguliere eindstand was 1-1). De penaltyreeks was zenuwslopend, ook voor het grandioos meelevende publiek. Na een reeks van 22 penalty’s was uiteindelijk ATC ’65 F1 de winnaar!

Ons toernooi werd gesponsord door PLUS Bruggers en Wim Heijnen, waarvoor hartelijk dank.

Het werd zoals verwacht een spannend toernooi met leuke, felle wedstrijdjes, gestreden door de spelers van F1-teams uit de Regio Oost, te weten:
DOVO F1, Longa ’30 F1, BWO F1, FC Trias F1, Nunspeet F1, ATC ’65 F1, Zwart-Wit ’63 F1, DETO F1, csv Apeldoorn F1 en F2 en uiteraard FC Winterswijk F1. Zeer teleurstellend was de afzegging, de avond voor het toernooi, van Holten F1.

Het toernooi werd na de poulewedstrijden voortgezet door middel van finalewedstrijden in de categorie I (de beste 8 teams na de poulefase) en finalewedstrijden in de categorie II (de 4 minst sterke ploegen na de poulefase).
Het sportiviteitskampioenschap werd gewonnen door het team van Nunspeet F1. Nogmaals proficiat.

Alle teams kregen uiteindelijk een schaal uitgereikt door de uitstekend meelevende afgevaardigde van het VTT, de heer Ed Piket. Daarbij werd hij bekwaam geassisteerd door onze clubmascotte Jasper de Leeuw.

De eindklassering was als volgt:
Categorie I:
1. ATC ’65 F1
2. csv Apeldoorn F1
3. DOVO F1
4. FC Winterswijk F1
5. csv Apeldoorn F2
6. DETO F1
7. Nunspeet F1
8. BWO F1

Categorie II:
1. Longa '30 F1
2. Zwart-Wit '63 F1
3. FC Trias F1

Na afloop van het toernooi kon de organisatie, met zijn vele vrijwilligers, terugkijken op een zeer geslaagde dag. De heer Ed Piket kreeg van Ron Even namens FC Winterswijk een attentie overhandigd (en een sjaal van FC Winterswijk).

Namens de organisatie,
Bert Grevers, Ron Even

Deel dit bericht