28-05
Wim Heinen Memorial Toernooi
Afbeelding: G1

Het is al meer dan een week geleden dat het internationale toernooi voor G-Teams bij FC Winterswijk werd gehouden. Velen van u hebben de vele foto’s die zijn gemaakt door Marco ter Haar en Evert Braakhekke kunnen bekijken op Facebook of waar dan ook. Marco en Evert dank hiervoor.

Op de vrijdagavond was het jammer dat onze Engelse vrienden uit Basildon pas tegen 23.15 uur ’s avonds arriveerden. Een te late bus en daardoor gemiste trein naar Calais en het feit dat het bij ons een uur later is dan in Engeland, was de reden. Na een reis van 16 uur was de honger niet zo groot vanwege de vermoeidheid. De catering door WOK Wamelink was prima verzorgd.

Ook jammer was dat door een misverstand het team van Agen pas de volgende morgenaanwezig zou zijn. Zij kwamen samen met Dinslaken op zaterdagmorgen. Wel leuk was dat Dinslaken i.s.m. Agen een leuk cadeau voor onze vereniging had gemaakt, welke wij na overleg met hen hebben overhandigd aan Karin Heinen.

Het ontbijt en de lunch was ook prima verzorgd door Bakkerij Ter Weme uit Meddo. Het toernooi verliep ook naar wens. Het was jammer dat een speler van Dinslaken tijdens het toernooi zijn arm heeft gebroken.

Nadat de poulewedstrijden waren gespeeld en de poules opnieuw werden ingedeeld naar sterkte, werden ook van de vernieuwde poules een aantal wedstrijden gespeeld om op zondag op tijd klaar te zijn. De barbecue na de wedstrijden, geleverd door Daals Traiteurs, werd zeer op prijs gesteld en was ook goed verzorgd.

De avondinvulling moesten de teams zelf verzorgen en werd door Hennie Zeevalk vakkundig aan elkaar gepraat. Dit was één grote happening. Van 20.00 tot 22.00 uur was er één hossende menigte. Alles liep en hoste door elkaar. Het was één grote familie ondanks de taalbarrière. Er werd nog doorgefeest tot middernacht waarna ieder zijn bed opzocht.

De volgende morgen zaten velen half wakker aan het ontbijt en ook het voetbal daarna was minder dan de dag ervoor. Basildon wilde graag uiterlijk 13.30 uur vertrekken om er zeker van te zijn dat men op tijd bij de trein naar Dover zou zijn. Tijdens de afsluitende lunch vond ook de prijsuitreiking plaats. In poule A werd het team van ATC ’65 winnaar en in poule B het team van FC Winterswijk. De Fairplaycup ging naar het team van Agen, die elke wedstrijd dansend het veld opkwamen. Een woord van dank werd uitgesproken naar alle vrijwilligers(sters) die deze happening mede mogelijk maakten. De vele sponsoren, maar ook de KNVB met de Zwaluwen jeugdactie en het Dirk Kuyt Foundation hebben dit mede mogelijk gemaakt. Willy van Druenen die de fantastische bekers beschikbaar stelde en ook zorgde voor prachtige medailles voor alle spelers en vrijwilligers.

Ook een woord van dank is op zijn plaats voor de commissie, die een kleine twee jaar geleden met de opzet hiervan is begonnen. Ook Wim Heinen was er toen nog bij betrokken en wij als commissie waren enorm vereerd dat wij, in overleg met Karin en haar familie, het toernooi naar Wim mochten vernoemen. Dank hiervoor. Ook dank voor de leuke attentie welke wij na afloop van jullie als commissie mochten ontvangen. De waardering achteraf, die wij mochten ontvangen van diverse teams via de mail, heeft ons als commissie uitermate verrast en mede daardoor kunnen wij met een goed gevoel terugkijken op een fantastisch geslaagd evenement, waarbij wij het G-Voetbal in Winterswijk op een prima wijze hebben op de kaart hebben gezet.

Jan Elferink

Deel dit bericht