30-06
Zaterdag 2 alsnog gepromoveerd naar de reserve 1ste klasse
Afbeelding: icoon_zeg-het-voort

Zaterdag 2 heeft in de reserve 2 de klasse een uitstekend seizoen gedraald met een vrij jeugdig team.

Dit resulteerde uiteindelijk in een 2de plaats in de competitie, een mooi en verdienstelijk resultaat. Het spel zag er over het algemeen verzorgt uit en men probeerde met aanvallend voetbal de tegenpartij tegemoet te treden. De gekozen spelopvatting ligt in de lijn hoe wij, het in de visie van FC Winterswijk het graag willen zien.

Het resulteerde dan ook in een plek in de nacompetitie. Daar konden uiteindelijk 3 wedstrijden worden gespeeld, afhankelijk of er in knock out systeem gewonnen werd. De eerste 2 wedstrijden tegen respectievelijk Hellendoorn 2 en Helios 2 werden gewonnen.

Daarna moest op 15 juni de finale gespeeld worden tegen Gramsbergen 2 op het neutrale veld van Twenthe Goor.

Wat spelers van zaterdag 2 echter niet konden bevroeden, dat zij op die datum in al hun onschuldige onwetendheid het jaarlijkse uitje gepland hadden met het vliegtuig richting Canarische eilanden. Voor eens en altijd, plan dit nadat de laatste play off wedstrijd gepland staat.

Wij hebben ons al club in alle bochten moeten wringen om deze wedstrijd tegen Gramsbergen 2 toch door te laten gaan.

  1. Wedstrijd verplaatsen naar ander tijdstip, mag wel maar moet voor 15 juni gespeeld worden.
  1. Daar wilde Gramsbergen om welke redenen dan ook geen medewerking aan verlenen.
  1. Uiteindelijk met KNVB gesproken over welke mogelijkheden er dan wel waren.
  1. Je mag met ander team komen met restrictie niet ouder dan 23 en niet meer dan 15 bindende wedstrijden.

Uiteindelijk hebben Jos en zijn stafleden naar veelvuldig overleg een zeer jeugdig team op de been kunnen brengen , dat vervolgens de wedstrijd tegen Gramsbergen 2 gespeeld heeft. Zij hebben zo heb ik vernomen zich kranig verweerd, echter wel het onderspit moeten delven, uitslag 5-3 in voordeel van Grambergen 2. Grambergen 2 blijft daardoor in de eerste reserve klasse spelen.

Maar aangezien een team zich heeft teruggetrokken heeft de KNVB aangegeven dat wij alsnog promoveren naar reserve 1ste klasse.

Van harte gefeliciteerd namens de Technische commissie en het bestuur.

Deel dit bericht