03-04
01-04-2017: FC Winterswijk 4 (zat) - EGVV 2
Afbeelding: Zaterdag 4

De jonge helden zetten de goede lijn voort

Het zijn altijd mooie potjes, die tegen EGVV. Het team is een mix van jong en oud. Met in hun gelederen een paar heel aardige voetballers. De uitslag is ook elke keer weer een vraagteken. Dan weer wint de één, dan weer de ander. Vorig seizoen kregen de jonge helden uit vreselijk klop (6-1). Maar ik herinner me ook nog drie seizoenen geleden dezelfde uitslag. Maar dat was thuis, op ons schitterende hoofdveld. De mannen uit Gelselaar vonden het prachtig telkens weer hun naam inclusief foto op het grote scorebord te zien verschijnen. De aandacht lag meer daar dan bij goed voetballen. Ik heb nog nooit een team zo vaak zien wisselen. Maarten Mantel had het er maar druk mee. Dit seizoen werd de uitwedstrijd hoogst ongelukkig met 2-1 verloren. Dat moest gisteren natuurlijk worden rechtgezet.

De eerste helft was er eentje om in te lijsten. De jonge helden begonnen heel sterk. Al na tien minuten was het raak. Berend Lammers stuurde met een prima dieptebal Steven Thangathurai weg. Met een dito voorzet bediende hij de goed meegelopen Daan de Smidt, die vervolgens keurig afwerkte: 1-0. Halverwege werd de score verdubbeld. Een uitstekende crosspass van aanvoerder Jelle Groen op de in het – door spits Wessel Lammers gecreëerde – gat van de verdediging sprintende Bart de Jong, werd perfect afgerond. Met een lob klopte Bart de uitkomende keeper: 2-0. Een beauty van een goal! En een goed voorbeeld van de ruimtes goed benutten.

De jonge helden controleerden en domineerden. Gedisciplineerd en met rustig positiespel. Af en toe de goal opzoekend. Zo mikte Berend Lammers iets te hoog en werden twee pogingen van Max Moester door de keeper onschadelijk gemaakt. EGVV had een keer pech toen een vrije schop op de lat uiteen spatte.

In de tweede helft had EGVV de boel wat omgegooid. Hun laatste man schoof door naar het middenveld en zijn plek werd ingenomen door….. nota bene de spits! Wonderbaarlijk. Maar het werkte wel. EGVV werd sterker. Het werd ook meer een wedstrijd. Zeker nadat men de aansluitingstreffer wist te maken. Uit een vrije schop wisten de groenwitten iets alerter te reageren dan de goudzwarten: 2-1. Coach De Smidt handelde direct en het evenwicht op het middenveld werd hersteld. Er volgden ook weer kansen. Zeker Max Moester had een keer moeten scoren. Maar zo lekker als de vorige twee keren dat hij meedeed (5x en 3x raak) ging het nu niet. Wessel Lammers was ook dichtbij, maar ook hij vond de keeper op zijn pad. Vijf minuten voor tijd wist hij toch de bevrijdende treffer te maken. Via de paal ging hij binnen: 3-1.

Maar de gasten gaven zich nog niet gewonnen. Hun laatste troef werd ingezet. Met nagenoeg twee kapotte kruisbanden werd Therjon te Raa in het harnas gehesen. Hij was in zijn eentje ook al verantwoordelijk voor de genoemde eclatante 6-1 nederlaag van de jonge helden. Een geweldige voetballer! Hij liet direct zien wat hij in zich had. Zette de bal ook een paar keer gevaarlijk voor. Maar bij zijn teamgenoten was de koek op. Leeg gespeeld. In de slotseconde viel nog wel de 3-2, maar het was te laat.

Dus weer drie punten voor de jonge helden. Een prima resultaat. Op naar plaats drie!

OPeee

Deel dit bericht