03-04
01-04-2017: FC Winterswijk JO11-5 - Mariënveld JO11-1
Afbeelding: JO11-5

De mannetjes leven zich uit! Na rust welteverstaan…

In een druilerige atmosfeer traden de mannetjes van FC Winterswijk JO11-5 vanmorgen op ons mooie Sportpark Jaspers aan tegen Mariënveld JO11-1. Op papier een formaliteit. De tegenstander bezet namelijk de voorlaatste plaats. Een typisch gevalletje van appeltje eitje dus zou je denken. Maar dat moest in de praktijk eerst nog maar eens worden aangetoond. Ook ‘kleintjes’ kunnen soms verrassend goed voor de dag komen.

De eerste helft was ik niet lijfelijk aanwezig. Mijn wederhelft dwong mij nou eindelijk eens mee te gaan. Om voorjaarbloemetjes te kopen. Altijd maar dat voetballen, zo werd mij voor de voeten gegooid. Ik had zo snel geen smoes paraat. Dus dan maar toegeven hè. Naar ik hoorde begonnen de mannetjes wat slapjes. Alsof ze de eerste wedstrijd na de winterstop speelden. Het was niet best allemaal. Veel gepingel, weinig overleg en bijna geen doelkansen. Alleen Elisan wist het net te vinden: 1-0. Gelukkig was Mariënveld niet veel beter.

Na de overheerlijke ranja waren de mannetjes eindelijk bij de les. Het nieuwe opperhoofd Sander had de puntjes op de i gezet. Direct werd er druk gezet op het vijandelijke doel. Onder meer door Ruben. Hij rende, hij kapte, hij draaide… Opa Henk glunderde van trots. “Mien kleinzönne riep hij dan, als Ruben weer eens één van zijn kunsten vertoonde. Met het scoren had hij geen geluk. Telkens stond daar de geweldige keepster van de roodwitten. Eén keer werd ze van dichtbij bijna doormidden geschoten. Maar ze had hem hoor! Wat een klasse keepster! Let op mijn woorden, als die doorgaat, wordt het een hele grote later.

Toch moest het dappere dametje uiteindelijk het hoofd buigen. Binnen een paar minuten zetten Jesper, Thomas en Sem de comfortabele 4-0 stand op het scorebord. En dit met heel mooi voetbal. Vader Martin klapte zich het eelt op de handen, toen Thomas het net liet trillen. En als hij niet werd gevraagd om te stoppen, was hij waarschijnlijk nu nog bezig. Over trillen gesproken, moeder Heidy zorgde met haar aanmoedigingen ook vanmorgen weer voor trillende trommelvliezen. Ook Finn deed nog een poging om te scoren, maar zijn kanonschot ging net over.

Mariënveld kon niet veel terugdoen. Was er eens een counter, dan liep Luca het gaatje wel dicht. Een enkele keer kwamen ze toch gevaarlijk door. Zo belandde een schot buiten bereik van Renzo op de paal. Even later ging een inzet rakelings naast. En als je dan voor pech hebt, zit het achter ook niet mee. Tot overmaat van ramp caramboleerde een bal nog in het eigen doel ook: 5-0. Dat was tevens de eindstand.

Goed gedaan jongens! Na een wat stroef begin heb ik een heerlijke tweede helft gezien. Lekker doorgaan zo. Klasse!!! Ook de afsluitende strafschoppenserie werd gewonnen: 3-1. Met doelpunten van Sem, Remi en Renzo.

OPeee

Deel dit bericht