01-04
01-04-2017: FC Winterswijk JO9-9 - FC Trias JO9-7
Afbeelding: JO9-9

Vierde overwinning op rij voor de Talentjes!

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen FC Trias JO9-7 op het programma. Met 9 punten uit de laatste drie wedstrijden op zak gingen de Talentjes vol zelfvertrouwen de wei (op echt gras!) in. Ook FC Trias JO9-7 had echter de laatste twee wedstrijden gewonnen, dus we waren gewaarschuwd!

Met Thom als keeper werd de eerste helft begonnen, en al snel werd duidelijk dat de Talentjes de vorm van de laatste weken hadden meegenomen naar vandaag. Goed samenspelend, resoluut in de duels en prima omschakelend kregen de Talentjes de controle in de wedstrijd. Rens, Lenn en Jim hadden nog kansen laten liggen, maar Keano liet zie hoe het moet. Hij was begonnen als wissel, maar hij stond amper in het veld en de bal lag al in het netje: 1-0. Niet veel later was het opnieuw Keano die vanaf de rechterkant een prima actie in huis had. Zijn schot verdween via een verdediger en de keeper opnieuw in het doel: 2-0. Halverwege de eerste helft kreeg Jim de bal op rechts. Na zijn mannetje te hebben uitgespeeld gaf hij uitstekend voor op Keano die in eerste instantie op de paal schoot, maar vervolgens in de rebound alsnog scoorde: 3-0. Een loepzuivere hattrick voor Keano! Klasse gedaan!

Na de 3-0 was er even een paar minuten wat verslapping in de verdediging, waardoor FC Trias in korte tijd de 3-1 en de 3-2 kon maken. Hierna was het weer de beurt aan de talentjes. Vanaf links werd er prima voorgezet op Jim, die met een mooi tegendraads schot de 4-2 scoorde. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft nam Lenn plaats onder de lat. Bij FC Trias was er nu wat meer druk naar voren en de Talentjes hadden hier wel even moeite mee. Het overwicht van de eerste helft was er nu niet meer. Als het dan even moeilijk gaat, dat moet er in ieder geval gestreden worden voor iedere bal. En dat deden de jongens uitstekend. Voorin probeerden Rens, Efraïm, Jim en Keano al vroeg te storen, en daarachter wonnen Guus, Mats, Thom en Joshua hun duels. Een keer kwam FC Trias toch gevaarlijk voor keeper Lenn. Hij leek iets te laat uit te komen, maar blokte de bal keurig met zijn been. Een cruciale redding noemde coach Gerben het na de wedstrijd.

Aan alle onzekerheid werd een einde gemaakt door Mats. Na een weekje afwezigheid is Mats weer terug, en hoe! Sterk in de duels en prima in de passing. Als bekroning op een goede wedstrijd wist Mats vlak voor tijd de bevrijdende 5-2 te scoren. Deze stand was tevens de eindstand.

Dan natuurlijk nog de strafschoppenserie!
Nadat Jim naast had geschoten en Guus zijn inzet gekeerd zag door de keeper wisten Thom, Mats en Keano hun penalty te benutten. De eerste met een hoge bal in de hoek, de andere twee met een schuiver buiten bereik van de keeper. Vervolgens werden de strafschoppen van Rens, Joshua en Efraïm weer gestopt door de keeper. Lenn mocht als keeper de laatste pingel nemen en schoot onberispelijk binnen. Bovendien wist hij 4 strafschoppen van de tegenstander tegen te houden!

Conclusie: Prima gespeeld in de eerste helft, uitstekend stand gehouden in de tweede. Zowel in balbezit als verdedigend heel goed samengewerkt! Een dikverdiende overwinning tegen de "buren" als resultaat. En winst in de plaatselijke derby is natuurlijk altijd lekker ....

Deel dit bericht