03-10
01-10-2016: FC Winterswijk JO11-5 - Grol JO11-5
Afbeelding: JO11-5

Een overwinning van het collectief!

De mannetjes van FC Winterswijk JO11-5 hebben vanmorgen op Sportpark Jaspers een uitstekende prestatie geleverd tegen Grol JO11-5. Er werd met 6-3 gewonnen. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. De gasten uit Groenlo bleken een taaie tegenstander te zijn. Ze vochten alsof ze – net als 400 jaar geleden – hun eigen vestingstad verdedigden. Maar de mannetjes wisten uiteindelijk de muur te slopen.

Als snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Tjeerd de Jong maakte aanvoerder Sem de eerste treffer: 1-0. Maar niet veel later prikte de lange spits van Grol de 1-1 binnen. Het was wederom Sem die zorgde voor een hernieuwde voorsprong: 2-1. De mannetjes leken de wedstrijd toen onder controle te hebben. Toch wisten de blauwwitte bezoekers de stand weer gelijk te trekken: 2-2. En het was aan gelegenheidskeeper Luca te danken – keeper Renzo heeft zijn duim zwaar gekneusd – dat het maar bij twee bleef. Hij had een paar prima reddingen. Hij is maar klein, maar zijn daden benne groot. Goed gedaan Luca!

Gelukkig herpakten de mannetjes zich. Een knal van Sem spatte op de paal uiteen. Even later deed Jazeah dat hem na. Het ging op en neer. Een open wedstrijd met veel strijd en met veel kansen. Ook Daniël schoot vlak voor rust nog een keer rakelings naast.

Na de ranja kwam Daniël al wat dichterbij. Hij poeierde de bal op de paal. Enigszins verrassend viel er toch weer een tegentreffer. Een afstandsschot caramboleerde via de beide palen binnen: 2-3. Luca was kansloos. Dat was het sein voor de mannetjes om de mouwen nog eens op te stropen. Verdorie, er moest en zou gewonnen worden! Luid aangemoedigd door de pappa's en de mamma's volgde een spervuur op het doel van het dappere keepstertje van Grol. Zo zag Elisan zijn schoten achtereenvolgens net naast gaan, op de lat belandden en twee keer gestopt worden. Zijn vijfde poging tenslotte ging er wel in: 3-3.

Maar daar bleef het niet bij. Ook Jazeah liet van zich horen. Hij draafde weer als een wilde bizon over het veld. En scoren deed hij ook: 4-3. Ook Finn en Remy deden lekker mee. Zij pakten de ballen steeds goed af en zorgden voor de aanvoer naar voren. En wat te denken van Thomas. Hij liep heel wat gaatjes dicht achterin. Nee, Grol kwam er niet meer aan te pas.

Toen kwam het moment van Daniël. Hij zal gedacht hebben: “Een keer naast, een keer op de paal, nu moet-ie er in”. En dat gebeurde ook. Zijn pegel betekende de 5-3. Daarna trof hij zelfs nog een keer de paal. Wat een pech. Jazeah deed uiteindelijk de deur op slot: 6-3.

Een uitstekende overwinning van de mannetjes. Goed gevochten ook. Een luid applaus vanaf de zijlijn was hun deel. En terecht. Met 12 uit 4 staan ze bovenaan. Volgende week is het uit naar Zieuwent. Dat gaat zeker ook weer een spektakel worden. Op naar weer een driepunter jongens!

OPeee
 

Deel dit bericht