02-11
01-11-2014: Longa '30 D1 - FC Winterswijk D1
Afbeelding: D1 seizoen 2014-2015

De streekderby tegen Longa '30 stond op het programma. Best wel een keer lekker, naar Lichtenvoorde. Een keer iets anders: geen Dronten, Nijmegen of Hoevelaken. Het voelt bijna als een thuiswedstrijd.

De eerste vijf minuten spelen zich voornamelijk af op het middenveld waar we constateren dat Longa '30 goed probeert te combineren en de opbouw van achteruit goed voor elkaar is. Dit in tegenstelling tot dat van ons dat veelal blind en slordig is, maar in de problemen komen we tot op dit moment niet. Het is de 6e minuut als Longa '30 het voor de eerste keer probeert van afstand, maar het schot vliegt over het doel van Boris. In de 10e minuut komen wij voor de eerste keer goed door, maar tot een echte doelpoging komt Indy niet. Niet veel later is het Max die over links in de ruimte wordt gevonden, maar omdat hij een keer teveel kapt is ook deze mogelijkheid weg. Jurriën schiet na een mooie aanval over het doel van de Lichtenvoordse keepster. Maar na deze aanval komen we er niet meer uit. Een vrije trap van Longa '30 wordt op formidabele wijze door Boris uit zijn doel geranseld en ook de rebound (waar geen enkele speler van ons mee liep!) is voor Boris. In de 20ste minuut is er een kopkans voor Longa '30 die door Boris gepakt wordt en nog geen minuut later schiet een speler van Longa '30 de bal van dichtbij over. We staan onder enorme druk en staan ook erg slordig te verdedigen. Gelukkig beschikken we vandaag over een uitstekende doelman die ervoor zorgt dat we met 0-0 de rust halen, want het is haast een wonder dat het nog 0-0 is.

We beginnen de tweede helft met een compleet vernieuwde voorhoede, wat ons spel duidelijk ten goede komt. Doordat Esteban de bal voorin goed vasthoudt lukt het ons meerdermalen om goed door te komen. Maar achterin blijven we vandaag kwetsbaar. In de eerste minuut geven we alweer een hoekschop weg die overgekopt wordt. Maar zoals eerder gezegd: ook wij krijgen nu kansen. Zo wordt Jurriën vanuit een vrije trap van Fabian in stelling gebracht, maar hij mist de bal. In de vijfde minuut is het na een goeie aanval over Esteban en Kay Angelo die net te laat komt, waardoor hij geblokt wordt. Ook Longa '30 probeert het nog wel, maar vooral van afstand en daar verras je Boris vandaag absoluut niet mee. Esteban wordt weer een keer in de diepte gevonden en hij is ook nu weer heel balvast, waardoor de Lichtenvoordse verdediger niet anders kan dan hem onderuit halen. Maar de vrije bal van Fabian belandt in de handen van de keepster. Het is inmiddels de 50ste minuut als een aanvaller van Longa '30 zomaar door het hart van onze defensie mag opstomen. Zijn schot lijkt voorlangs te gaan, maar een oplettende rechtsbuiten tikt de bal bij de tweede paal binnen: 1-0. Waar je in de eerste helft op rekende gebeurt in de tweede helft, terwijl we veel beter spelen. Na dit doelpunt zetten we alles op alles. Dit levert een aardige kopkans op voor Esteban, maar hij raakt de bal helemaal verkeerd. En ook uit de 3 hoekschoppen die we afdwingen lukt het ons niet meer om te scoren, waardoor we ondanks onze betere tweede helft met lege handen staan.

Het is goed om te zien dat we ook vandaag weer niet kansloos waren. Ook hadden we vandaag een uitstekende keeper met Boris die het had verdiend om de 0 te houden. Verdedigend was het vandaag wel een stuk minder en dat was jammer. Volgende week Schalkhaar thuis om 10.30 uur.

Deel dit bericht