03-03
02-03-2019: FC Winterswijk 4 - FC Zutphen 6
Afbeelding: Zaterdag4

“We gaan voor de kleine succesjes”

Tja… Er gebeurde heel veel gisterenmiddag op het fraaie hoofdveld van Sportpark Jaspers. Dus waar moet ik beginnen? Misschien maar eerst met het noemen van diegene die er niet bij waren. Dat waren de Stoepjes. Zij rennen op dit moment in hun zwembroek rond op één van de Canarische Eilanden. Bij een lekker temperatuurtje, afspraakjes scorend met een mooie Spaanse schone. Ik kan ook starten met een paar oud-Jonge Helden. Hierbij doel ik op Martin Haijtema, Ruben Obbink en Wiljan Schreurs. Zij zaten in de dug-out om hun oud-teamgenoten aan te moedigen. Klasse jongens! Of misschien toch met Daan de Smidt (aka de Bizon). De zoon van. Hij maakte na een slepende knieblessure zijn rentree en speelde zijn eerste minuten van het seizoen. Fijn dat je er weer bij bent Daan!

Laat ik het maar houden bij de wedstrijd zelf. Het was er ééntje tussen de koploper en de hekkensluiter. Op papier een ongelijke strijd. En dat bleek in de praktijk al gauw het geval. Na 14 minuten stond het al 5-0. Uiteindelijk bleef de teller steken op 15. Namens de Jonge Helden scoorden Sebastiaan de Vries (4x), Teun Koldeweij (3x), Tibor van de Linde (3x), Jelmer Timpert (2x) en Jelle Krooshof (2x). Ook Daniël van Rienen pikte zijn doelpuntje mee. Tibor en Sebastiaan troffen ook nog een keer de paal. Er zaten een paar hele mooie treffers bij. Twee van de drie doelpunten van Teun bijvoorbeeld. Bij zijn eerste soleerde hij als een aal door de vijandelijke linies, om vervolgens hard binnen te knallen. En bij zijn derde gaf hij de keeper met een stiftje het nakijken. De eindscore had nog veel hoger kunnen uitvallen, maar de sluitpost van de Hanzestedelingen was één van de betere van zijn team.

Nee, FC Zutphen was wederom een paar maatjes te klein. Drie keer schrok keeper Iron-Jan Nieuwenhuis wakker uit zijn middagdutje. Maar slechts één keer hoefde hij handelend op te treden. De bal belandde in zijn klemvaste armen. De overige pogingen gingen over en naast. Laat ik maar geen grapjes maken over de leeftijd van de tegenstander. Want voor je het weet moet ik hele stukken tekst herschrijven. Omdat iemand bij een bepaalde woordgrap er niet de humor van kan inzien. Wel wil ik FC Zutphen complimenteren met hun positieve manier van voetballen. Ze bleven het proberen. “We gaan voor de kleine succesjes”, meldde hun grensrechter na de 10-0. Dat waren dan bijvoorbeeld de acties van de 68-jarige (!) Appie. Eerst poortte hij Daan de Smidt en later werd ook Wessel Lammers nog op een panna getrakteerd. Geweldig! Een applaus was zijn deel. Wie zeker ook een applaus verdiende gisteren was Bryan van Leeuwen. Hij bediende namelijk het scorebord. Volgens mij maakte hij nog de meeste kilometers. Pfff… 15 keer! Ik geef het je te doen.

Goed. Wedstrijd gespeeld. Drie punten erbij. Nu de blik op de volgende wedstrijden. Dan moet het gebeuren. Eerst volgende week uit tegen HSC ’21 4. De nummer drie op de ranglijst. Vervolgens de week erop thuis tegen Haaksbergen 3. De huidige nummer twee. Dan zal blijken of de Jonge Helden echt sprongen hebben gemaakt. En of ze de kampioensaspiraties kunnen waarmaken. We gaan het zien. Kom ze ook aanmoedigen de komende weken!

OPeee

Deel dit bericht