05-04
02-04-2022 FC Winterswijk za 7 - ZZC 6
Afbeelding: Teamfoto Silhouette

De mannen van zaterdag 7 stonden zaterdag voor de laatste confrontatie met een ploeg van zzc. De eerste 3 gingen verloren de 2 daaropvolgende potjes werden gewonnen en kon bij een overwinning de stand tussen deze twee fusie clubs gelijk worden getrokken. 

Voorafgaand aan de wedstrijd wilde onze spits Chris ons doen geloven dat hij er vandaag echt 1 ging maken. Wellicht is het handig om hierbij te vertellen dat hem dat tot dusver nog niet was gelukt. Maar hij was erg overtuigend in zijn woorden vandaag zou het echt gaan gebeuren. Zo aardig als leider Johnny is, gaf hij hem dan ook de kans vanaf het begin. Verder in de basis elf niet veel bijzonderheden, behalve dat Bjarne er al de brui aan gaf in de warming-up. Zijn pijntjes waren te veel om te spelen dus moest er wat aangepast worden. Fareed kwam voor hem op de rechtsbuiten positie.

Toen onze tegenstanders de weide betraden, deed het blijken of het een stel frisse pinken waren die klaar waren om ons aan alle kanten voorbij te lopen. In het begin van de wedstrijd was hier echter weinig van terug te zien. Wij hadden de overhand en waren dreigender. Dit resulteerde in wat afstandschoten en een voorzet op (jawel) Chris voor zijn eerste doelpunt. Echter wist hij deze kans om zeep te helpen en liet hij ons nog in spanning. Tot dat punt hadden de tegenstanders nog weinig van zich laten zien. Tot het moment dat ze een afgeslagen aanval van ons om wisten te zetten in een counter. De spits van hen wist daar wel raad mee een tekende aan voor de 0-1.

De mannen van zaterdag seuvn lieten zich echter niet uit het veld slaan en gingen gewoon door met waar ze mee bezig waren. Dit resulteerde uiteindelijk in een aanval over veel facetten eindigend in een voorzet van Wally op Chris. Hij voegde daad bij zijn woord en maakte de 1-1. Het spelbeeld bleef gelijk wij hadden veel meer de bal en konden dreigend blijven. Het doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Een voorzet van Gerben (bedoeld voor Martin) kwam aan bij Wally. Hij speelde zijn man voorbij en ramde de bal hard binnen voor 2-1. Dit was dan ook de rust stand.

In de tussentijd was de doelman van de tegenstander uitgevallen wegens het duiken in het net waardoor hij zijn vinger uit de kom had. De heren wisten dus dat de tweede helft een veldspeler onder de lat zou staan. Wel werd besproken dat er gewaakt moest worden voor de tegenstander aangezien een goal hen energie zou kunnen geven om er overheen te gaan (net zoals de heenwedstrijd). Na de rust kreeg zzc wat meer balbezit en konden ze voor wat meer gevaar zorgen. Gelukkig konden de heren toch stand houden en de voorsprong vergroten. Een vrije trap werd voor gezet door skip, Bert wist deze bij de tweede paal binnen te koppen voor 3-1.

We leken op rozen te zitten en de pot uit te kunnen voetballen. Tot dat de vlugge aanvaller van zzc van links naar binnen trok en de bal knap vanaf randje 16 in de korte hoek binnen schoot 3-2. Wij wisten dat we nu snel moesten scoren of heel strak moesten verdedigen om deze overwinning over de streep te trekken. Gelukkig speelde, een minuut later, de gelegenheidskeeper van zzc een uittrap zo slecht dat Ken deze kon onderscheppen. Hij wilde verwoestend uithalen en scoorde uiteindelijk met een verwoestende rollen binnenkant paal de 4-2. Toen was de spirit van de jongens van zzc wel gebroken en kon er rustig worden uitgespeeld. Wel wist Martin ook nog een slechte uittrap van de doelman te onderscheppen en deze ook nog om te zetten in de eindstand van 5-2. 

Al met al een verdiende overwinning. Aanstaande zaterdag spelen de heren uit tegen eefde om vervolgens pas weer op 7 mei te hoeven spelen. 

Kleine side note van de derde helft:

Onze rekenmeester van de pabo, skip, wist ons te vertellen dat als we 3 keer wonnen we kampioen waren. De nummer twee had namelijk 7 punten minder als wij en 6 wedstrijden minder. Zij moesten nog twee maal tegen ons dus als we die twee wonnen konden ze de 13 punten niet meer inhalen. Deze simpele pedagogisch medewerker moest hem er echter op wijzen dat zijn theorie niet kloppend was en er zelfs de ranglijst bij pakken om hem dit uit te leggen. Om dit heugelijke feit niet verloren te laten gaan benoem ik het graag in dit verslag. Zaterdag 2 april 2022 zal dan ook de geschiedenis boeken in gaan als de dag waarop we meester skip voor het eerst zijn mond konden snoeren. 

Bij deze wil ik jullie zeggen graag gedaan en onthoud deze memorabele dag!

Deel dit bericht