04-09
02-09-2017: DZSV 5 - FC Winterswijk 4 (zat)
Afbeelding: Zaterdag 4

Mooi hè, voetbal!

En dan opeens is het gedaan met de zomer. Iedereen is naar mooie, al dan niet verre, oorden geweest. De nodige zonnevitamientjes zijn binnengehaald en de accu is weer opgeladen. De allerlaatste euro’s zijn tijdens het Volksfeest uitgegeven. Maar de R is weer in de maand. Tijd om te gaan voetballen. Voor de jonge helden stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Er is de afgelopen weken lekker scherp getraind. Dus het zelfvertrouwen was hoog. Uit naar Dinxperlo moest het. Op papier een makkie. En dat bleek in de praktijk ook zo te zijn. Het werd 0-5.

De wedstrijd stond ook in het teken van twee oude bekenden: Jan Nieuwenhuis en Jelmer Timpert. Beiden waren een aantal jaren afwezig, maar het begon onderhuids toch weer te kriebelen. Mooi hè, voetbal! Hun aanwezigheid was vandaag nog niet echt te merken. Zo kreeg keeper Iron-Jan naast een paar terugspeelballen welgeteld twee schoten richting zijn box. Eentje ging over en eentje ging naast. Geen eer aan te behalen dus. Maar dat wordt nog wel anders denk ik. Kan hij dan laten zien wat hij kan. Jelmer heeft twee keer 25 minuten meegedaan. De bonkige speler, waarvan menig tienermeisje vroeger een poster boven haar bed had hangen (met ontbloot bovenlijf!), is een flink aantal kilootjes aangekomen. Ook de conditie is nog niet wat het moet zijn. Maar het spelletje is hij nog niet verleerd. Fijn dat ze er weer bij zijn.

Dan de wedstrijd. Daarvan was eigenlijk geen sprake. Met alle respect voor DZSV, de jonge helden waren een paar maten te groot. Op alle fronten waren ze de baas. Natuurlijk ging niet alles goed. Zo waren de nauwkeurigheid en de afronding er nog niet helemaal. Maar wat wil je, ze zijn net begonnen. Na een kwartiertje werd de score geopend. Steven Thangathurai zette op rechts de turbosloffen aan. Vroemmm! Zijn voorzet werd door de derde nieuweling, Tibor van de Linde, snoeihard binnen gewerkt: 0-1. Tibor komt van SDOUC uit Ulft en blijkt nu al een aanwinst. Meerdere mooie aanvallen volgden, maar pas vijf minuten voor rust wist Yaniek van der Stoep met een schitterende passeeractie het doel weer te vinden: 0-2.

Na rust gingen de jonge helden vrolijk verder. De 0-3 viel al snel. Wessel Lammers zorgde voor zijn eerste van dit seizoen. Wederom een assist van ‘Turbo Thanga’. Het kwintet werd volgemaakt met een droge knal van Daan de Smidt (0-4) en een eigen doelpunt van de thuisploeg (0-5). Voor DZSV was het alleen maar tegenhouden. Ze snakten op het laatst naar het einde. En dat kwam niet alleen door de warmte. Het is mede aan hun keeper ‘Bolletje Roodpet’ te danken dat het maar bij vijf bleef. Telkens gooide hij zich moedig voor de bal. De tweede reden lag bij de jonge helden zelf. Zoals al vermeld, menigeen had het vizier nog niet goed afgesteld. Als het 0-15 was geworden, had niemand daar gek van opgekeken. Maar goed, dat komt vanzelf.

Zo werd het dus een rustig middagje voor het duo Redeker/De Smidt. Geen vuiltje aan de lucht. Typerend was na afloop de realiteitszin van de spits van DZSV. Hij sprak Iron-Jan aan met de woorden: “O, zo zie je er dus uit. Ik had je nog niet van zo dichtbij gezien”. Mooi hè, voetbal!

OPeee

Deel dit bericht