03-10
02-10-2016: FC Winterswijk 6 (zon) - Lochem SP 3
Afbeelding: Zondag 6

FC Winterswijk 6 verliest geflatteerd tegen titelkandidaat Lochem

Zo zonnig het er vorige week nog uitzag, zo somber was het deze zondagmorgen. De zon had plaatsgemaakt voor de wolken. Het goede spel en de vele kansen werden verruild voor stroef samenspel met nauwelijks kansen. En ook de score werd gewisseld. Na de 6-0 vorige week waren het vandaag de gasten die geflatteerd wonnen: 0-3.

Op de slotdag van de 'week van de scheidsrechter' speelden we opnieuw thuis. De aanvangstijd werd niet ...gehaald door de man in het groen en ook de rust bleek bij hem langer te duren dan bij de beide teams. Dit zorgde voor een half uur minder durende derde helft. Hopelijk smaakt de door FC Winterswijk 6 aangeboden taart wel. ;)

Vooraf was bekend dat het andere koek zou zijn dan tegen DEO. Lochem moet worden gezien als de titelfavoriet en ze komen niet voor niets uit een hogere klasse. Dat was te merken. Iedereen stond zijn mannetje en het stond als een huis. Lastig doorkomen voor FC Winterswijk 6. Dat lukte dan ook nauwelijks. In de eerste helft kregen de zwarthemden welgeteld 1 kans.

FC Winterswijk kon zichzelf verwijten dat het er niet altijd kort genoeg op zat. Gewerkt werd er zeker en dat moest ook wel. Met meer fitte spelers dan dat er plek op de bank was, is de concurrentie moordend. Dat was ook wel te zien in de basiself, waarin 7 wijzigingen waren toegepast in vergelijking met vorige week. Die brede selectie zou voor dit team wel eens een belangrijk wapen kunnen worden in vergelijking met andere teams.

Lochem creëerde op hun beurt echter ook vrijwel niets. Maar wát er werd gecreëerd, verdween ook allemaal onhoudbaar in het net. In de eerste helft slechts een keer toen een bal tussen de verdediging en doelman viel. In de tweede helft werd de eerste kans na zo’n 25 minuten spelen ook verzilverd. Winterswijk koos toen logischerwijs voor een alles-of-niets offensief en dat leverde een treffer op. Wel aan de verkeerde kant overigens.

De conclusie na vandaag is eenvoudig: we hebben weer een kloteradio en 3 punten uit 2 wedstrijden. En verder kunnen we er eigenlijk nog niets van zeggen. Gewoon winnen en zoals ze in het mooie Twente vaak zeggen: KWW, kieken wat wordt!

Deel dit bericht