04-11
02-11-2014: DVC '26 1 - FC Winterswijk 1 (zon)
Afbeelding: Zondag 1 seizoen 2014-2015

FC Winterswijk begon sterk in Didam, met name Kabir Sabotic was de eerste minuten veelvuldig aan de bal. Ralph van der Burg startte opnieuw als rechtsback nu Kay Redeker tijdelijk last heeft van hielspoor. Siebe te Winkel nam Ralph's plek op het middenveld wederom over. Technisch zag het er goed uit. Reden voor de linksback van DVC '26 om een hard tackle in te zetten op Dimitri Dekker. Die had daar toch wel enige tijd hinder van. Al in de 7e minuut wist Siebe te Winkel de bal binnen te tikken: 0-1. Enkele minuten later was een stiftbal van Kabir net te lang voor centrale middenvelder Yeftha Nyamsangya. Na een kwartier kwam Dimitri met een onverwacht schot, dat net naast ging. Nog een minuut later plaatste keeper Niels Janssen met een prachtige lange trap de bal naar Kabir op links, die vergat echter af te geven op de vrijstaande spits Timothy Gernaat.
Linksback Daniël te Winkel had vandaag besloten weer regelmatig naar voren op te komen. Zijn voorzet in het strafschopgebied in de 19e minuut werd net gemist. Met een actie drong Dimitri de zestienmeter in en speelde Kabir aan. Die viel rond de penaltystip, maar dit was onvoldoende voor een strafschop. Een voorzet van Siebe enkele minuten later werd door aanvoerder Timothy achter het standbeen langs genomen, de bal ging net naast. Binnen de minuut zocht Kabir goed de vrije ruimte, hij speelde de bal helaas te hard voor zich uit, waardoor deze over de achterlijn verdween. Na een half uur stoomt Daniël weer eens op, dit keer door het midden, zijn steekbal bereikte Dimitri net niet. Een volgende voorzet van Daniël werd in een keer uit de lucht genomen door een zwart-gouden speler, maar ging naast. De daaropvolgende tegenaanval werd door DVC '26 gelukkig slecht afgemaakt. Een schot van Kabir belandde net voor rust in handen van de keeper. Wellicht was afgeven aan Dimitri een betere optie geweest. Timothy nam een bal fraai in de dekking aan, zijn bal uit de draai ging over.

We gingen de rust in in de wetenschap dat we beter waren, maar de 0-1 gaf nog geen veilig gevoel.

Direct na de thee kwam DVC '26 op 1-1, de goed spelende Pim Wijnands kon vrij inkoppen. Kabir kwam direct na de aftrap tot een schot in de zestien dat naast ging. Doelpuntenmaker Wijnands kwam tot een schot, dat gelukkig overging. De Winterswijkers kwamen op 1-2 door Kabir. Hij speelde meerder tegenstanders uit in de zestien, daar waar je een voorzet verwachtte schoot hij de bal in de lange hoek. Er ontstond een rommelige fase waarin het niet zeker was dat we de drie punten naar huis zouden gaan brengen. Via een snelle uitval wist Kabir Dimitri niet te bereiken. Niels Janssen bracht goed redding bij een aanval van DVC '26. Een vrije bal van de Didammers enkele meters buiten het strafschopgebied ging naast en een minuut later kwamen ze tot een nieuw schot (nu binnen de zestien), weer wist Niels te redden. In de daarop volgende minuten moest onze goede keeper meerder keren handelend optreden. Yeftha werd in deze fase gewisseld voor Stan Heinen. Een verdediger van DVC '26 kreeg geel nadat hij Timothy zo ongeveer het shirt had uitgetrokken. De vrije trap leverde niets op, de snelle tegenaanval eindige weer eens bij Niels.
De bevrijdende 1-3 kwam van de voet van Kabir, die in kon tikken na een mooie combinatie en doorloopbal via Siebe te Winkel. Dimitri Dekker werd vervangen door Robbert Kiekebosch. Tien minuten voor het einde kwam Daniël weer eens door op links, gooide de bal erin, maar zijn voorzet kwam tegen de hand van de aanvoerder. Libero Ruut Beijers schoot de penalty onberispelijk in de linkerbovenhoek: 1-4.
Een aanval via Robbert, Siebe en Kabir leidde tot een corner. In de kluts in de vijfmeter scoorde Siebe de 1-5. Job Veldhuisen kwam voor Kabir. De zich altijd sterk vrijlopende spits Pim Wijnands zorgde voor 2-5. In de laatste minuut kon Stan Heinen opkomen en de bal afleggen op Mike Leuijerink, die goed doorliep en even goed inschoot: 2-6 eindstand.

Deel dit bericht